קנישונים - מלית תפוחי-אדמה
/ שולה מודן - מתוך הספר "בישולה"
לפני שנים רבות כשעודד, אישי, הוזמן לראשונה לארוחה בביתנו, היה זה ליל סוכות, ואימי הכינה את מאכל המשפחה האהוב: לשון וקנישונים. הקנישס הפכואצלנו לקנישונים בשל היותם קטנים ונעלמים במהירות. אז אם אתם מעוניינים בשידוך - זו כנראה הסגולה. חומרים יספיקו לכ-150 יחידות.
|
חומרים
|
1 חבילה (400 גרם) בצק עלים |
קמח לקימוח |
למלית: |
5 תפוחי אדמה קלופים |
25 גרם מרגרינה |
שמן לטיגון |
2 בצלים גדולים, חתוכים לקוביות קטנות |
מלח ופלפל שחור |
למשיחה: |
חלמון טרוף, שומשום |
2 תבניות תנור, משומנות |
אופן ההכנה |
- מבשלים את תפוחי-האדמה עד שיתרככו, ומועכים היטב עם המרגרינה, מעבירים לקערה.
- מחממים במחבת את השמן, ומטגנים את הבצל עד שיזהיב היטב. מוסיפים לקערת תפוחי-האדמה, מתבלים ומצננים.
- להכנת הקנישונים: מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). מחלקים את בצק העלים לארבעה, ועל משטח מקומח מרדדים כל חלק לעלה בעובי 3 מ"מ.
- חותכים את הבצק לריבועים בגודל 4 ס"מ, שמים מעט מלית במרכז כל ריבוע, וסוגרים את הפינות לכיוון המרכז, כמו מעטפה. מדביקים את הקצוות במרכז בעזרת חלמון טרוף או חלב, או מניחים לקנישונים להיפתח כמו עלי כותרת.
- מברישים כל קנישון בחלמון וזורים מעל מעט שומשום. אופים בחום בינוני כ-30 דקות, עד שהקנישונים יזהיבו.
- הערה: לעצלנים, אפשר להכין עם אותו מילוי 3 גלילות.
|
חזרה |