מוס שוקולד מעוך
/ חנוך פרבר, מתוך "הספר המתוק"
מכינים מוס, אבל התוצאה היא בעצם עוגת שוקולד נפלאה, דחוסה וכהה, שאוכלים לאט בפרוסות דקות. לאחר יומיים טעים יותר מאשר ביום ההכנה.
|
חומרים
|
400 גרם שוקולד מריר |
300 גרם חמאה |
10 ביצים מופרדות |
200 גרם (1.5 כוסות) אבקת סוכר מנופה |
200 גרם (1.5 כוסות) אבקת קקאו לא מתוק, מנופה |
כלים: |
סיר כפול (או קערה מעל מים רותחים) |
2 תבניות עוגה אנגלית משומנות ומקומחות או מרופדות בנייר אפייה |
2 משקולות קטנות במעט מהתבניות |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- ממיסים את השוקולד והחמאה בסיר הכפול.
- מסירים מהאדים, מצננים מעט וטורפים את החלמונים פנימה, אחד-אחד, עד שהם נבלעים.
- מוסיפים את אבקת הסוכר ואת הקקאו, ומערבבים היטב.
- מקציפים את החלבונים לקצף רך ומקפלים לשוקולד בשלושה מחזורים.
- אופים כחצי שעה עד שהתערובת מתייצבת מעט. מוציאים מהתנור.
- מניחים על השוקולד משקולת ומשהים כחצי שעה.
- מסירים את המשקולת ומחלצים את העוגה מהתבנית.
- איחסון: יומיים שלושה, מכוסה, במקרר
- אפשר גם: לאפות למחצה תבנית של בצק פריך בתבנית קפיצית (קוטר 20 ס"מ). יוצקים את תערובת השוקולד על הבצק החם וממשיכים לפי המתכון
|
חזרה |