ספגטי אל לימונה
/ קרלו לאי, מתוך הספר "פסטה כל אחד יכול"
ספגטי ברוטב לימון. קל ומרענן את החיך.
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים (4 מנות)
|
קליפה של לימון אחד גדול, חתוכה באמצעות קולפן מיוחד (זסטר) לרצועות דקות וארוכות |
2.5 כפות חמאה |
1 בצל בינוני, קצוץ |
1 כוס שמנת מתוקה |
מלח |
פלפל שחור |
פטרוזיליה לקישוט |
ספגטי עשוי ממחצית הכמות של בצק בסיסי לפסטה, או חצי קילו ספגטי יבש (למנה עיקרית) |
אופן ההכנה |
- בסיר גדול מרתיחים 3 ליטר מים עם 3 כפות מלח.
- עתה ניגשים להכין את הרוטב: מקלפים את קליפת הלימון לרצועות דקות וארוכות. סוחטים מיץ ממחצית הלימון.
- במחבת גדולה ממיסים את החמאה מעל אש בינונית ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מערבבים בכף עץ עד שהבצל מזהיב.
- מוסיפים את קליפת הלימון, מבשלים תוך כדי ערבוב, ומטגנים עד שהנוזלים מצטמצמים לעדי מחצית מנפחם.
- מוסיפים את מיץ הלימון ואת השמנת המתוקה ומבשלים על אש בינונית גדולה עד שהנוזלים מצטמצמים בכמחצית.
- בינתיים מבשלים את הספגטי הטרי ½ 2 דקות, ספגטיני ½ 1 דקות, או ספגטי קנוי לפי הוראות היצרן. מסננים היטב, מוסיפים לרוטב ומערבבים מעל האש, עד שהמנה כולה חמה והפסטה מכוסה ברוטב.
- מקשטים בפטרוזיליה ומגישים.
|
חזרה |