פילה סלמון מתובל
/ פסקל פרץ רובין, מתוך "המטבח של פסקל"
אפשר להכין בשתי דרכים, שכל אחת מהן מניבה תוצאה מפתיעה.
|
חומרים (8 מנות)
|
1 נתח פילה סלמון שלם (חצי דג) |
מלח ופלפל שחור גרוס |
2 כפות מיץ לימון |
2 כפות שמן זית |
אופן ההכנה |
לשיטה א' - פילה סלמון ברוזמרין: 3-2 ענפי רוזמרין
לשיטה ב' - פילה סלמון בשום: 1/2 כפית אבקת שום
שיטה א' - מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). פורסים יריעת רדיד אלומיניום בתבנית התנור. מניחים את הדג במרכז התבנית, כשהעור כלפי מטה. בוזקים על הנתח מלח ופלפל שחור, מטפטפים לאורכו מיץ לימון ושמן זית, ומניחים על פניו את ענפי הרוזמרין. סוגרים את רדיד האלומיניום היטב. אופים כ-40 דקות. מוציאים מהתנור, מסירים בזהירות את רדיד האלומיניום, ופורסים למנות.
שיטה ב' - מניחים את נתח הדג על רשת בתנור, בוזקים עליו מלח, פלפל ואבקת שום, ומטפטפים מעט מיץ לימון טרי. צולים בגריל 20 דקות מכל צד. מנמיכים את חום התנור לבינוני (180 מעלות צלזיוס), ואופים 15 דקות. מגישים חם.
|
חזרה |