|
|
|
|
קיש בטטה ורוזמרין
/ איילת בן - יוסף
|
חומרים
|
לבצק: |
80 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות |
1 כוס קמח |
1 ביצה |
1/2 כפית מלח |
למלית: |
2 בצלים סגולים (או 1 ממש גדול) פרוסים |
2-3 בטטות מאורכות, קלופות ומבושלות |
1 כף רוזמרין קצוץ דק-דק |
2 ביצים |
1/2 מכל שמנת מתוקה |
מלח ופלפל שחור |
אופן ההכנה |
- מכינים את הבצק: מכניסים למעבד מזון חמאה, קמח ומלח ומעבדים כמה שניות עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים עד שמתגבש כדור בצק. אם צריך מוסיפים כף או שתיים של מים קרים. אוספים את הבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- במחבת מחממים מעט שמן ומטגנים את טבעות הבצל כ-5 דקות, עד שמתרככות.
- פורסים את הבטטות לפרוסות בעובי של חצי ס"מ. טורפים ביחד ביצים, שמנת, רוזמרין, מלח ופלפל.
- מרכיבים את הקיש: מרדדים את הבצק לעלה דק ומניחים על תבנית קיש (24 ס"מ). על קרקעית הקיש מפזרים בצל מטוגן ומעליו מסדרים יפה את עיגולי הבטטה. על הכל יוצקים את בלילת הביצים.
- אופים כחצי שעה - עד שהקיש משחים.
| חזרה | | |