שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוף בחצילים / אלינוער רבין, מתוך הספר "עוף"


חומרים
3 חצילים בגודל בינוני
1 ק"ג עוף
3 שיני שום פרוסות
1/2 כוס שמן
1/2 כוס שמן זית
מלח ופלפל שחור
1 כוס יין אדום
100 גרם בשר מעושן, קצוץ דק
4 עגבניות חתוכות לרבעים
מרק עוף או מים
עלי ריחן
פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
  1. חותכים את החצילים לקוביות או לפרוסות, בקליפה, בוזקים עליהם מלח ומשהים חצי שעה במסננת.
    חותכים את העוף למנות.
  2. מזהיבים את שיני השום במעט שמן ושמן זית. מרחיקים את השום ומשחימים את חלקי העוף מכל הצדדים. מתבלים במלח ופלפל ויוצקים את היין.
  3. כשהיין מתאדה מוסיפים בשר מעושן ורבעי עגבניות, מוסיפים מעט מרק או מים, במידת הצורך, ומבשלים.
  4. בינתיים מחממים שמן במחבת נפרדת ומטגנים את קוביות החצילים המנוגבות עד שהן מתרככות. מתבלים במלח ובפלפל ובוזקים עלי ריחן קצוצים ופטרוזיליה.
  5. כשהעוף רך מוסיפים אותו יחד עם הרוטב למחבת עם החצילים. מכסים ומבשלים יחד דקות מספר. אפשר להגיש ישר מהמחבת, בתוספת פסטה.

חזרה