שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פנקייק תפוחים / שגיא קופר


חומרים
1.5 כוסות חלב
3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר
כוס קמח רגיל
3 כפות סוכר
2 כפות חמאה
2 תפוחים לאפיה, קלופים, מגולענים וחתוכים לטבעות בנות 1/2 ס"מ עובי לערך
1/4 כפית קינמון
אבקת סוכר לבזיקה
פרוסות לימון - לא חובה
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל- 200 מעלות צלזיוס.
  2. בקערה טורפים יחד את הקמח, החלב, הביצים ושתי כפות מהסוכר.
  3. במחבת ממיסים את החמאה, את כף הסוכר שנותר ומוסיפים את התפוחים. מאדים כך, על אש בינונית נמוכה, במשך שתיים-שלוש דקות.
  4. שופכים את הבלילה על התפוחים שבמחבת, משטחים קצת (לאחידות) ומכניסים לתנור עד שזהוב בצדדים ותפוח. כ-25 דקות עד חצי שעה.
  5. מוציאים מהתנור, מחלקים למשולשים ומגישים מקושט באבקת סוכר עם לימון בצד. אפשר להוסיף חמאה אם צריך באידוי. לא קורה כלום...

חזרה