|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
פנקייק תפוחים
/ שגיא קופר
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים
|
1.5 כוסות חלב |
3 ביצים גדולות בטמפרטורת החדר |
כוס קמח רגיל |
3 כפות סוכר |
2 כפות חמאה |
2 תפוחים לאפיה, קלופים, מגולענים וחתוכים לטבעות בנות 1/2 ס"מ עובי לערך |
1/4 כפית קינמון |
אבקת סוכר לבזיקה |
פרוסות לימון - לא חובה |
אופן ההכנה |
- מחממים תנור ל- 200 מעלות צלזיוס.
- בקערה טורפים יחד את הקמח, החלב, הביצים ושתי כפות מהסוכר.
- במחבת ממיסים את החמאה, את כף הסוכר שנותר ומוסיפים את התפוחים. מאדים כך, על אש בינונית נמוכה, במשך שתיים-שלוש דקות.
- שופכים את הבלילה על התפוחים שבמחבת, משטחים קצת (לאחידות) ומכניסים לתנור עד שזהוב בצדדים ותפוח. כ-25 דקות עד חצי שעה.
- מוציאים מהתנור, מחלקים למשולשים ומגישים מקושט באבקת סוכר עם לימון בצד. אפשר להוסיף חמאה אם צריך באידוי. לא קורה כלום...
| חזרה | | |