|
|
|
|
לחם ממולא
/ שגיא קופר
|
חומרים
|
לחם "צרפתי" (לא בגט) עגול או סגלגל במשקל 500 גרם לערך ולא פרוס |
350 גרם גבינה חתוכה לרצועות או קוביות (הוורטי, למשל) |
15 גרם גבינה כחולה, מפוררת |
1/3 כוס עשבי תיבול קצוצים: בזיליקום, רוזמרין, טימין, שמיר ו/או פטרוזיליה |
1/3 כוס בצל ירוק קצוץ |
אופן ההכנה |
- בעזרת סכין פירות מעוקלת (כמו אלה לאשכוליות) חותכים את מרכז הכיכר 2-3 סנטימטר מהשוליים.
- מוציאים את התוך מהמרכז ושומרים בצד.
- בקערה, מערבבים את כל המרכיבים. מכניסים שליש מהכמות לתוך הכיכר ומורחים אותה על התחתית.
- חותכים את תוך הלחם שהוצא לקוביות בגודל 2 סנטימטר ומכניסים לכיכר. את שארית תערובת הגבינה דוחסים פנימה אל בין החתיכות. מקפידים לשמור על צורת הכיכר.
- מכסים עם המכסה מהקרום. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ואופים במשך רבע שעה או עד שהגבינה נמסה בחום של 170 מעלות בתנור שחומם מראש.
| חזרה | | |