|
|
|
|
קיש עגבניות
/ אלונה שרת ועדי למפרט, מתוך "חפוז"
|
חומרים
|
100 גרם מרגרינה |
1.5 כוסות קמח רגיל |
1/4 כוס מים קרים |
500 גרם עגבניות מתוקות בשלות |
2 ביצים |
4 כפות שמנת מתוקה |
2 כפות שמן זית |
1/4 כוס חלב |
רוזמרין |
מיורן |
טימין |
אופן ההכנה |
- מערבבים את המרגרינה, הקמח והמים עד שנוצר בצק חלק.
- מרדדים את הבצק, שוטחים בתבנית משומנת ואופים כ 12 דקות בחום בינוני, עד שצבעו נעשה זהוב בהיר.
- מרתיחים מים, יוצקים על העגבניות לכשתי דקות, קולפים אותן וחותכים כל עגבנייה לשמונה חלקים.
- שמים את העגבניות על הבצק.
- מקציפים את הביצים בקערה עם השמנת, השמן והחלב, מתבלים בכל התבלינים ויוצקים על העגבניות.
- אופים בחום בינוני 30-35 דקות.
| חזרה | | |