שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קיש עגבניות / אלונה שרת ועדי למפרט, מתוך "חפוז"


חומרים
100 גרם מרגרינה
1.5 כוסות קמח רגיל
1/4 כוס מים קרים
500 גרם עגבניות מתוקות בשלות
2 ביצים
4 כפות שמנת מתוקה
2 כפות שמן זית
1/4 כוס חלב
רוזמרין
מיורן
טימין
אופן ההכנה
  1. מערבבים את המרגרינה, הקמח והמים עד שנוצר בצק חלק.
  2. מרדדים את הבצק, שוטחים בתבנית משומנת ואופים כ 12 דקות בחום בינוני, עד שצבעו נעשה זהוב בהיר.
  3. מרתיחים מים, יוצקים על העגבניות לכשתי דקות, קולפים אותן וחותכים כל עגבנייה לשמונה חלקים.
  4. שמים את העגבניות על הבצק.
  5. מקציפים את הביצים בקערה עם השמנת, השמן והחלב, מתבלים בכל התבלינים ויוצקים על העגבניות.
  6. אופים בחום בינוני 30-35 דקות.


חזרה