שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חזה עוף בנענע / דודו זריהן

הכי חשוב במתכון הזה - לא לייבש את הנתחים במחבת. כדאי ליצור חתך קטן במרכז הנתח במהלך הבישול ולראות את צבעו, אם הוא לבן - להוציא מיד.


חומרים (4 מנות)
4 נתחי חזה עוף (כ-200 גר' ליחידה, בעובי של כ-1 ס"מ)
1 שן שום גדולה, קלופה ופרוסה
1/2 כוס שמן זית משובח
1 כוס עלי נענע טריים, קצוצים גס
מלח גס
פלפל שחור גרוס גס
20-30 עגבניות שרי
אופן ההכנה
  1. מייבשים היטב את נתחי חזה העוף בעזרת נייר סופג. זורים עליהם מלח ופלפל משני הצדדים ומעסים אותם מעט.
  2. מחממים שמן זית במחבת גדולה ומטגנים את השום רק עד שהוא מתחיל להזהיב. מוציאים לצלחת.
    מוסיפים למחבת את נתחי העוף ומנמיכים את עוצמת הלהבה. אחרי דקה או שתיים, דקות כאשר הנתחים לבנים בצידם התחתון, מפזרים חופן עלי נענע בשמן החם והופכים את הנתחים על-גבי הנענע שבתחתית המחבת. כאשר הנתחים לבנים לחלוטין משני צדיהם מוציאים מהמחבת ומסדרים בצלחת הגשה.
  3. מגבירים את עוצמת הלהבה ומוסיפים מעט שמן זית. יוצרים חתך קטן בעגבניות השרי ומכניסים אותן להקפצה קלה בשמן הזית החם, בצירוף מעט עלי נענע נוספים, מעט מלח גבישי ומעט פלפל שחור גרוס.
  4. מפזרים העגבניות והנוזלים שבמחבת מסביב לנתחים, מוסיפים את השום המטוגן ומגישים מיד.





חזרה