מנזלה
/ נביל אבושקארה
תבשיל חומוס וחצילים, מקורו בלבנון. אם אתם אוהבים חריף אפשר להוסיף, פלפל ירוק לפי הטעם. יש מי
שמחליפים את העגבניות ברסק.
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים (6 מנות)
|
2 בצלים קלופים ופרוסים לטבעות |
4 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות |
6 חצילים גדולים, פרוסים |
2 כוסות גרגרי חומוס |
3 כוסות שמן תירס |
2-3 כוסות מים |
מלח לפי הטעם |
אופן ההכנה |
- שוטפים את החומוס ומשרים במים כ-4-6 שעות. מסננים, שוטפים, מעבירים לסיר, מכסים במים ומרתיחים עד שהגרגרים רכים.
- בינתיים מחממים שמן לטיגון עמוק ומטגנים את פרוסות החצילים. מוציאים ומספיגים על נייר סופג.
- בסיר, על להבה גבוהה, מחממים 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל. מוסיפים את החומוס ואת מי הבישול שנשרארו בסיר. מוסיפים את החצילים המטוגנים ואת העגבניות. מביאים לרתיחה ומבשלים במשך 10 דקות על להבה נמוכה.
|
חזרה |