שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרציפן / שגיא קופר


חומרים
250 גרם שקדים מקולפים
250 גרם אבקת סוכר
2 כפות מי ורדים
אופן ההכנה
  1. במעבד מזון, עם להב מתכת, גורסים וטוחנים היטב את השקדים לאבקה עדינה.
  2. מכינים מעין בצק על ידי הוספת מי הורדים והסוכר ועיבוד למאסה חלקה. מניחים במקרר, מכוסה, כ-12 שעות. מחלקים את המסה לחתיכות. אפשר לעצב דמויות, כדורים או צורות אחרות.
  3. מייבשים בתנור ב-120 מעלות כ-30 דקות. חשוב להיזהר לא ליבש מדי. אם התנור מתנהג בצורה לא אחידה, רצוי להוציא לבדיקה ולזכור שכשהעניין מתקרר, הוא מתיבש עוד טיפה.
  4. אם רוצים להאריך את חיי המדף של המרציפן, מחממים את המסה בסיר נחושת ומערבבים אותה עד שהמרציפן לא נדבק יותר לדפנות הסיר.


חזרה