|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
מרציפן
/ שגיא קופר
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים
|
250 גרם שקדים מקולפים |
250 גרם אבקת סוכר |
2 כפות מי ורדים |
אופן ההכנה |
- במעבד מזון, עם להב מתכת, גורסים וטוחנים היטב את השקדים לאבקה עדינה.
- מכינים מעין בצק על ידי הוספת מי הורדים והסוכר ועיבוד למאסה חלקה. מניחים במקרר, מכוסה, כ-12 שעות. מחלקים את המסה לחתיכות. אפשר לעצב דמויות, כדורים או צורות אחרות.
- מייבשים בתנור ב-120 מעלות כ-30 דקות. חשוב להיזהר לא ליבש מדי. אם התנור מתנהג בצורה לא אחידה, רצוי להוציא לבדיקה ולזכור שכשהעניין מתקרר, הוא מתיבש עוד טיפה.
- אם רוצים להאריך את חיי המדף של המרציפן, מחממים את המסה בסיר נחושת ומערבבים אותה עד שהמרציפן לא נדבק יותר לדפנות הסיר.
| חזרה | | |