שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ספריבס ברוטב מלפפונים חמוצים / שגיא קופר


חומרים
1 ק"ג צלעות בשר לבן
כפית מחוקה מלח 
פלפל שחור גרוס 
30 גרם לארד (בכל מעדניה שמכבדת את עצמה)
בצל בינוני קצוץ היטב
2 כדורי פלפל אנגלי ומסמר ציפורן - גרוסים או כתושים יחד
עלה דפנה קטן
כף מחוקה קמח 
1/2+1  קופסאות רסק עגבניות 
200 גרם מלפפונים בחומץ - קצוצים. בערך 2/3 פחית של מלפפונים קטנים
1- 2 1/2 כוסות מים 
אופן ההכנה
1. ממליחים ומפלפלים קלות את הצלעות מכל הצדדים.

2. מחממים בסיר מתאים את הלארד ומשחימים בו היטב את הצלעות על כל צדדיהן. צריך ל"שחק" קצת עם החום כדי שלא ישרפו. מוציאים ומניחים במקום חמים.

3. מוסיפים את הבצל והתבלינים אל הסיר, מערבבים ומוסיפים את הקמח ורסק העגבניות. מערבבים היטב ומוסיפים את המים והמלפפונים הקצוצים. מערבבים.

4. מביאים לרתיחה וממשיכים לערבב עד שהרוטב מצטמצם מעט.

5. מחזירים את הצלעות אל הסיר ומכסים. ממשיכים לבשל על אש קטנה, כשעה, עד שהבשר רך. רצוי מאוד להפוך את הצלעות בסיר מדי פעם.

6. הגשה: מוציאים את עלה הדפנה ומניחים את הספריבס בקערה מתאימה, עם הרוטב מעל. את הלארד ניתן להחליף בשומן אווז מעושן. לטעמי אין תחליף לצלעות, אבל בטח אפשר להחליף בקוביות בשר לצלי.




חזרה