שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוף בגריל / שגיא קופר


חומרים
עוף שלם רצוי טרי, וחשוב: בטמפרטורת החדר
2 כפות פפריקה מתוקה
שום כתוש לפי הטעם
עוד מלח אם אוהבים
מרגרינה למריחת העוף. בערך 50 גרם. אפשר גם חמאה או שמן זית (הטעם ישתנה כמובן)
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. ממיסים את המרגרינה ומוסיפים אליה את התבלינים, מורחים את העוף בתערובת שנוצרה.
  3. מניחים על רשת בתנור, מתחת מניחים תבנית עם פרוסות של תפוחי אדמה או פסטה מבושלת מעט יותר מהרגיל (לא חובה כמובן). צולים בתנור – חזה העוף כלפי מטה – סך הכל כשעה. אחרי 45 דקות הופכים, מרטיבים ברוטב וצולים עוד 15 דקות. אם רוצים עור פריך אפשר לקרב את העוף לגוף החימום העליון של התנור.




חזרה