שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגת גבינה קרה בניחוח תפוז / זהר רוזנר


חומרים (12 מנות)
לתחתית:
150 גרם פרורי לחם
1/2 כוס סוכר
גרידה מקליפה של 1/2 תפוז
1 כף תמצית וניל
100 גרם חמאה מומסת
לגבינה:
200 גרם שוקולד לבן
2 מכלים שמנת מתוקה
2 כפות תרכיז קפוא של מיץ תפוזים
4 כפות סוכר
500 גרם גבינת מסקרפונה או גבינה לבנה
1/2 כוס מים
1 שקית (14 גרם) ג'לטין
גרידה מ-1 תפוז
לציפוי:
3/4 כוס מים
3/4 כוס סוכר
1 כפית סודה לשתייה
אופן ההכנה
  1. בסיר בינוני, מבשלים 3/4 כוס מים עם 3/4 כוס סוכר עד לקבלת קרמל בצבע דבש. מסירים מהאש ומיד בוזקים פנימה 1 כפית סודה לשתיה. יוצקים את התערובת לתבנית ומניחים לה להתקרר ולהתקשות.
  2. מערבבים את כל חומרי הבצק ומרפדים בהם תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ.
  3. בכוס, מערבבים את הג'לטין עם 1/2 כוס מים ומניחים בצד.
  4. בקערת פלסטיק, מניחים את השוקולד, התרכיז הקפוא של מיץ תפוזים ו-50 מ"ל שמנת מתוקה ומחממים במשך דקה במיקרוגל. מערבבים היטב במטרפה עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים את הגבינה.
  5. מחממים את הג'לטין והמים במיקרוגל לקבלת נוזל שקוף ומוסיפים לתערובת השוקולד והגבינה.
  6. מקציפים את השמנת מתוקה עם 4 כפות סוכר. מוסיפים את הקצפת בפעמיים שלוש לתערובת השוקולד והגבינה. מוסיפים גרידה מ-1 תפוז ויוצקים את כל התערובת לתבנית המרופדת בפרורי הלחם המסוכרים. מכניסים למקרר לשעה.
  7. שוברים וטוחנים לפרורים גסים את "מאפה" הקרמל ובוזקים על העוגה הקרה. מכניסים למקרר לשעתיים לפחות.

חזרה