|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
עוגת גבינה קרה בניחוח תפוז
/ זהר רוזנר
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים (12 מנות)
|
לתחתית: |
150 גרם פרורי לחם |
1/2 כוס סוכר |
גרידה מקליפה של 1/2 תפוז |
1 כף תמצית וניל |
100 גרם חמאה מומסת |
לגבינה: |
200 גרם שוקולד לבן |
2 מכלים שמנת מתוקה |
2 כפות תרכיז קפוא של מיץ תפוזים |
4 כפות סוכר |
500 גרם גבינת מסקרפונה או גבינה לבנה |
1/2 כוס מים |
1 שקית (14 גרם) ג'לטין |
גרידה מ-1 תפוז |
לציפוי: |
3/4 כוס מים |
3/4 כוס סוכר |
1 כפית סודה לשתייה |
אופן ההכנה |
- בסיר בינוני, מבשלים 3/4 כוס מים עם 3/4 כוס סוכר עד לקבלת קרמל בצבע דבש. מסירים מהאש ומיד בוזקים פנימה 1 כפית סודה לשתיה. יוצקים את התערובת לתבנית ומניחים לה להתקרר ולהתקשות.
- מערבבים את כל חומרי הבצק ומרפדים בהם תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ.
- בכוס, מערבבים את הג'לטין עם 1/2 כוס מים ומניחים בצד.
- בקערת פלסטיק, מניחים את השוקולד, התרכיז הקפוא של מיץ תפוזים ו-50 מ"ל שמנת מתוקה ומחממים במשך דקה במיקרוגל. מערבבים היטב במטרפה עד לקבלת קרם חלק. מוסיפים את הגבינה.
- מחממים את הג'לטין והמים במיקרוגל לקבלת נוזל שקוף ומוסיפים לתערובת השוקולד והגבינה.
- מקציפים את השמנת מתוקה עם 4 כפות סוכר. מוסיפים את הקצפת בפעמיים שלוש לתערובת השוקולד והגבינה. מוסיפים גרידה מ-1 תפוז ויוצקים את כל התערובת לתבנית המרופדת בפרורי הלחם המסוכרים. מכניסים למקרר לשעה.
- שוברים וטוחנים לפרורים גסים את "מאפה" הקרמל ובוזקים על העוגה הקרה. מכניסים למקרר לשעתיים לפחות.
| חזרה | | |