יוגורט מנגו קפוא
/ ד"ר פני סטאנווי, מתוך הספר "אוכל טוב לילדים"
היוגורט הפירותי הסמיך הזה מהווה קינוח קל ומרענן, או ארוחת ביניים קלה. בחרו את המנגו בקפידה - הם מוכנים לאכילה כשהם רכים למגע כשלוחצים עליהם בעדינות. כחלופה תוכלו להשתמש באגסים בשלים, או במנגו משומר.
נקודות בונוס
מנגו הוא מקור טוב לבטא-קרוטן, מיץ הלימון מספק ויטמין C והיוגורט מוסיף הרבה חלבון.
מתאים לפני גיל שנה?
6-4 חודשים: לא מתאים. נותנים מעט מחית מנגו כחלופה.
12-6 חודשים: אף שלא לגמרי בלתי מתאים, רצוי לא לתת לתינוקות מזון עם תוספת סוכר, במקום זאת תנו מחית מנגו עם יוגורט.
|
חומרים (8 מנות)
|
100 גרם סוכר רצוי סוכר צהוב |
75 מ"ל מים |
2 מנגו בשלים בגודל בינוני |
2 מנגו בשלים בגודל בינוני |
מיץ מלימון אחד |
מיץ מלימון אחד |
500 גרם יוגורט סמיך |
500 גרם יוגורט סמיך |
אופן ההכנה |
- שמים את הסוכר ואת המים בסיר קטן בעל תחתית עבה ומחממים לאט, עד שהסוכר נמס. מצננים.
- חוצים מנגו, מקלפים אותו מוציאים את הגלעין. חותכים את בשרו לחתיכות גסות, ומניחים במעבד חוצים מנגו, מקלפים אותו מוציאים את הגלעין. חותכים את בשרו לחתיכות גסות, ומניחים במעבד מזון או בממחה.
- מוסיפים את מיץ הלימון ומעבדים לעיסה חלקה. מעבירים לקערה.
- מוסיפים את הסירופ המצונן ואת היוגורט למחית המנגו, וטורפים היטב. מעבירים למיכל פלסטיק שטוח ומקפיאים עד שהוא קופא סביב לדפנות, במשך שעתיים בערך.
- מעבירים את התערובת לקערה ומקציפים אותה עד שהיא חלקה וסמיכה. מחזירים למכל ההקפאה. מכסים ומקפיאים למשך שעתיים לפחות, או למשך הלילה, עד שהיא מוצקה.
- מעבירים למקרר לפחות 30 דקות לפני ההגשה כדי לרכך מעט, מגישים את היוגורט הקפוא כפי שהוא או עם סלט פירות טרי.
|
חזרה |