|
|
|
|
חומוס ביתי
/ רועי
|
חומרים (2 מנות)
|
300 גרם גרגירי חומוס מהזן הקטן (בלדי) |
1 כפית סודה לשתייה |
טחינה גולמית |
שום |
מיץ לימון |
שמן זית |
כמון מלח,פלפל |
מים קרים |
אופן ההכנה |
- משרים את גרגירי החומוס עם סודה לשתיה למשך הלילה בהרבה מאוד מים.
- רוחצים את גרגירי החומוס במסננת עם מים קרים.
- שמים את גרגירי החומוס בסיר, ממלאים במים קרים ומרתיחים על אש נמוכה עד שיוצא כל הקצף מהגרגירים.
- רוחצים את גרגירי החומוס במסננת, ממלאים סיר במים קרים ומבשלים על אש נמוכה, עד שגרגירי החומוס רכים.
- מקררים את גרגירי החומוס לטמפרטורת החדר.
- מכניסים את גרגירי החומוס למעבד מזון ומוסיפים מים קרים ומי בישול של החומוס.
- טוחנים עד לקבלת עיסה חלקה.
- מוסיפים טחינה גולמית, מיץ לימון ושום וממשיכים לטחון.
- מוסיפים מעט שמן זית וממשיכים לטחון.
- מתבלים בכמון, מלח ומעט פלפל וטוחנים עד לקבלת המרקם והסמיכות הרצויים.
| חזרה | | |