שלח להדפסה  
שונות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חומוס ביתי / רועי


חומרים (2 מנות)
300 גרם גרגירי חומוס מהזן הקטן (בלדי)
1 כפית סודה לשתייה
טחינה גולמית
שום
מיץ לימון
שמן זית
כמון מלח,פלפל
מים קרים
אופן ההכנה
  1. משרים את גרגירי החומוס עם סודה לשתיה למשך הלילה בהרבה מאוד מים.
  2. רוחצים את גרגירי החומוס במסננת עם מים קרים.
  3. שמים את גרגירי החומוס בסיר, ממלאים במים קרים ומרתיחים על אש נמוכה עד שיוצא כל הקצף מהגרגירים.
  4. רוחצים את גרגירי החומוס במסננת, ממלאים סיר במים קרים ומבשלים על אש נמוכה, עד שגרגירי החומוס רכים.
  5. מקררים את גרגירי החומוס לטמפרטורת החדר.
  6. מכניסים את גרגירי החומוס למעבד מזון ומוסיפים מים קרים ומי בישול של החומוס.
  7. טוחנים עד לקבלת עיסה חלקה.
  8. מוסיפים טחינה גולמית, מיץ לימון ושום וממשיכים לטחון.
  9. מוסיפים מעט שמן זית וממשיכים לטחון.
  10. מתבלים בכמון, מלח ומעט פלפל וטוחנים עד לקבלת המרקם והסמיכות הרצויים.


חזרה