|
חומרים
|
לעוגה: |
2 כמויות בצק כלשהו לעוגה בסיסית (ראו קישור למתכון מצד ימין) |
1.5 כמויות קרם חמאה (ראו קישור למתכון מצד ימין) |
צבעי מאכל צהוב, ורוד |
לקישוט: |
4 רצועות סוכריה ורודות |
2 סוכריות גומי יין ירוקות |
8 סוכריות לב קטנות שטוחות |
1 רצועת סוכריה צהובה |
25 סוכריות לב שטוחות גדולות |
24 סוכריות קטנטנות כסופות |
3 סוכריות מרשמלו לבנות קטנות |
3 סוכריות מרשמלו לבנות גדולות |
1 כפית אבקת קקאו |
פסלונים קטנים של פיות |
כלים: |
קערה חסינת אש בנפח 1.25 ליטרים |
קערה חסינת אש בנפח 2.25 ליטרים |
מגש מוכן לעוגה בקוטר 15 ס"מ |
מגש מוכן לעוגה בגודל 35*50 ס"מ |
אופן ההכנה |
- להכנת העוגות: מחממים את התנור מראש לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). משמנים ומקמחים את הקערות ,וממלאים בבצק עד שלושת רבעי הגובה. אופים את העוגה בקערה הקטנה 35 דקות ואת העוגה בקערה הגדולה 55 דקות.
- מצננים בקערות 5 דקות .מוציאים את העוגות בזהירות מהקערות,
ומעבירים לצינון מלא על רשת. מיישרים את פני העוגה בעזרת סכין משוננת.
- לרגל הפטריה: מציבים את העוגה הקטנה על המגש העגול כך שצידה השטוח כלפי מטה. צובעים מחצית מקרם החמאה בצבע מאכל צהוב, ומורחים את רגל הפטריה.
- לכיפת הפטריה: מניחים את העוגה הגדולה כך שצידה השטוח כלפי
מטה, על גבי רגל הפטריה. צובעים את יתרת הקרם בצבע מאכל ורוד, ומורחים בו את כיפת הפטריה.
- לדלת: מניחים את רצועות הסוכריה הוורודות על קרש חיתוך זו לצד זו, חותכים את חלקן העליון בצורה מעוגלת, ואת חלקן התחתון בצורה ישרה באורך הרצוי, כך שתיווצר צורה של דלת מעוגלת המתאימה בגודלה לפטריה. מצמידים את הדלת לרגל הפטריה.
- לפרחים: חותכים את סוכריות הגומי הירוקות לגבעולים ולעלים.
מצמידים אותם לרגל הפטריה, ומעליהם מצמידים את הלבבות הקטנים, כמו פרחים.
- לחלונות: חותכים את הרצועה הצהובה לרצועות דקיקות, ומצמידים אותן בעזרת מעט מים ל-2 לבבות גדולים מצמידים. את הלבבות הגדולים לרגל הפטריה כמו חלונות.
- לפטריות הקטנות: בעזרת מעט קרם חמאה מצמידים, את המרשמלו
הגדולים מעל הקטנים בעזרת. מסננת קטנה בוזקים מעל מעט אבקת קקאו מעמידים. את הפטריות הקטנות מסביב לפטריה הגדולה.
- גימור: מניחים 6 לבבות גדולים לפני פתח הדלת, בצורה מעוקלת, כמעין שביל גישה. מקשטים את כיפת הפטריה עם סוכריות הכסף והלבבות הנותרים. מעמידים את פסלוני הפיות מסביב.
|
חזרה |