שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

רוסיני סלמון וצדפות קוקי סאן ז'אק / פז רוטנברג

צדפות קוקי סאן ז'אק מוכרות גם בתור סקאלופ. המתכון מעט מסובך, אבל בטוח ירשים את האורחים.


חומרים (4 מנות)
4 נתחי סטייק סלמון, ללא עצם מרכזית
4 ריבועי נייר  אלומיניום מקופלים לרצועות בעובי של נתחי הסלמון
4 צדפות קוקי סאן ז'אק
1 כוס מיונז 
1 כפית חזרת לבנה (אפשר חרדל אם אין)
1/2 כף שום כתוש 
2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק מאוד
שמן 
1/4 כוס יין לבן 
מלח 
פלפל שחור גרוס 
אופן ההכנה
1. מחממים תנור ל-165 מעלות צלזיוס.

2. עוטפים עם רצועות נייר האלומיניום שהכנו את נתחי הסלמון המגולגלים לאורך העור וקושרים בסיבוב עד שנוצרת צורה של פילה בקר. משמנים, ממליחים ומפלפלים.

3. מניחים את נתחי הדג המשומנים על מחבת טפלון חמה מאוד, צורבים 10 שניות והופכים מיד. מנמיכים את הלהבה ולאחר כ-3 דקות הופכים בחזרה לצד הראשון ומטגנים עוד כ-3 דקות. מעבירים את נתחי הדג לצלחות להמתנה.

4.משמנים קלות את המחבת ומחממים על להבה גבוהה. מטגנים את הצדפות כדקה וחצי מעל צד ומניחים בצלחת על נתחי הסלמון.

5.יוצקים את היין הלבן למחבת, ממליחים מעט, מערבבים עם כף עץ ומוציאים את המשקעים שיש למחבת מהטיגון. מבשלים כ-2 דקות, מעבירים לקערה קטנה ומכניסים למקפיא עד שהנוזל מגיע לטמפרטורת החדר.

6.טורפים במטרפה ידנית את המיונז, השום, החזרת והנוזל מהמחבת (שהתקרר). מוסיפים את הפטרוזיליה, מתבלים במלח ופלפל ומעבירים למקרר.

7. מכניסים לתנור המחומם שתי תבניות: ממלאים תבנית תבנית אחת במים רותחים עד חציה ומניחים בתחתית התנור. את התבנית השנייה מרפדים בנייר אפייה ומניחים עליו את הסלמון והצדפות. מחממים במשך כ-4 דקות.

8. ההגשה: מניחים על הצלחת נתח דג ושעליו צדפת קוקי סאן ז'אק. יוצקים תלולית מהמיונז המתובל הקר, מקשטים את הצלחת בעירית.






חזרה