שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט זיתים-צליה דזיתון / רבקה לוי מלול מתוך הספר "הבישול המרוקני"


חומרים
200 גרם זיתים שחורים מצומקים קצוצים
200 גרם זיתים ירוקים קצוצים גס
2-3 פלפלים כבושים חריפים (אפשר מתוקים)
1 לימון (או 1/4 כוס חומץ)
2 כפות סחקא
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
5-6 שיני שום כתוש
1/4 כוס שמן
1 כפית כמון
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
קוצצים עד דק את הזיתים והפלפלים החריפים. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ואת שאר התבלינים. מערבבים היטב. מכינים כמה שעות לפני כדי שכל החומרים ייספגו זה בזה.

טוב כממרח פיקנטי וכתוספת לכל מאכל.אפשר להכין סלט דומה מלימונים כבושים במקום זיתים: חותכים 2-3 לימונים לחתיכות קטנות. מתבלים באותם תבלינים מלבד מיץ הלימון. אם הכמות גדולה במיוחד, ניתן לשמור בצנצנת לפעם נוספת.


חזרה