שלח להדפסה  
ממולאים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עגבניות במלית / ניצן רז


חומרים (6 מנות)
6 עגבניות גדולות
שמן זית מלח, פלפל שחור, סוכר
למלית:
200 גרם כוסמת לא קלויה
3 כוסות מים
מלח ופלפל שחור
1 בצל סגול
שורש ג'ינג'ר באורך 3 ס"מ קלוף וקצוץ דק
3 שיני שום
10 פטריות ירדן קצוצות
6 פטריות פורטובלו קצוצות
10 פטריות שמפיניון קצוצות
5 פטריות שיטאקי מיובשות, מושרות במים עשר דקות, סחוטות וקצוצות
5 כפות רוטב סויה (רצוי בהיר)
2 כפות מירין (יין סאקי מתוק) או יין קינוח לבן או יין אדום מתוק
1 פלפל חריף קצוץ דק
לציפוי:
10 עלי בזיליקום
10 עלי נענע
1/2 כוס "פאנקו" (פירורי לחם יפניים) או פירורי לחם עבים
2 שיני שום כתושות
6 כפיות שמן זית
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום גבוה מאוד (225 מעלות צלזיוס
  2. מושחים את העגבניות בשמן זית, וזורים מלח, פלפל וסוכר. עוטפים כל עגבנייה ברדיד אלומיניום ואופים 10 דקות. מוציאים (לא מכבים את התנור). מסירים את רדיד האלומיניום. בסכין, מסירים מכל עגבנייה את חלקה העליון, ומרוקנים מהתוכן בכפית. שומרים את התוכן בצד.
  3. המלית: שוטפים את הכוסמת במים (כפי ששוטפים אורז) ושמים בסיר. מוסיפים את המים ומעט מלח, ומבשלים על להבה בינונית 15 דקות, עד שהכוסמת מתרככת. מסננים.
  4. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל ואת הג'ינג'ר עד שהבצל שקוף, מוסיפים את הפטריות ומטגנים 3 דקות. מוסיפים את תוכן העגבניות ששמרנו ואת הכוסמת ומטגנים 2 דקות. מוסיפים את רוטב הסויה, המירין, המלח והפלפל, מערבבים ומסירים מהכיריים. ממלאים את העגבניות, מסדרים בתבנית ואופים 2 דקות.
  5. הציפוי: קוצצים את העשבים גס ומערבבים בקערה עם שאר מרכיבי הציפוי. מפזרים על העגבניות הממולאות ואופים כמה דקות, עד שהציפוי מזהיב.




חזרה