|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
עוף בדבש
/ לימור לוי
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים (6 מנות)
|
עוף בינוני, מחולק ל-6, או ל-8 |
4 בצלים גדולים, פרוסים |
כוס 1 יין אדום של קידוש |
2 כפות גדושות דבש |
פלפל שחור |
מלח |
אופן ההכנה |
- בתבנית בינונית, מניחים את נתחי ואפים בתנור שחומם ל-200 מעלות עד שהוא משחים (העוף לא צריך להיות מוכן מבפנים, אחר כך ממשיכים לאפות אותו). מוציאים ושומרים בצד את נוזלי הצלייה.
- מחממים מעט שמן במחבת ומאדים את הבצל. כשהוא משקיף מוסיפים את הדבש, היין האדום, נוזלי הצלייה של העוף מלח ופלפל. מבשלים כ-10 דקות ויוצקים מעל העוף.
- עוטפים את התבנית בנייר אפייה ומעליה נייר כסף ומחזירים לתנור בחום של 180 מעלות למשך כשעה וחצי.
| חזרה | | |