חזה עוף בנוסח האיים עם בננות קלויות
/ אנה סלבי מתוך הספר "מזונות מופלאים"
בג'מייקה נוהגים לקלות את הבננות בקליפתן. מבשר הבננה מכינים מחית המשמשת תחמיץ פיקנטי מאוד לבשר ודגים. שתי הטכניקות משמשות במתכון הבא.
|
חומרים (4 מנות)
|
5 בננות |
2 כפות דבש צלול |
1 כף מולסה (דבשה) |
2 שיני שום כתושות |
5 כפות שמן זית |
2 כפיות פתיתי צ'ילי מיובשים |
1 כפית כמון גרוס |
1 כפית גרגרי כוסברה גרוסים |
4 חזות עוף (ללא עצם) |
1 כפית פתיתי צ'ילי מיובשים, או זרעוני שומשום קלויים |
מלח ופלפל |
סלט מעורב מירקות ירוקים,כגון רוקט או מיזונה( ירק יפני המזכיר בצורתו רוקט ולו טעם חרדל עדין) |
עגבניות קלויות, כתוספת בהגשה |
אופן ההכנה |
- קולפים את אחת הבננות ומכניסים למעבד מזון או ממחה. מוסיפים את הדבש, השום ו-2 כפות משמן הזית. מפעילים את מעבד המזון עד קבלת בלילה חלקה.
- מחממים מחבת יבשה, מוסיפים את פתיתי הצ'ילי, הכמון והכוסברה וקולים את התבלינים משך 30-60 שניות, מקפיצים את תוכן הסיר לעיתים קרובות. התבלינים מוכנים כאשר חשים בניחוח הכמון והכוסברה.
- מוסיפים את התבלינים, המלח והפלפל לתחמיץ הבננות ומערבבים עד קבלת מרקם חלק. אם התחמיץ סמיך מדי מוסיפים שמן.
- מניחים את חזות העוף בכלי רדוד, יוצקים עליהם את התחמיץ ומצפים היטב משני הצדדים. מכסים ומצננים במקרר משך 2-6 שעות.
- מניחים את העוף בתבנית אפייה (כשהעור כלפי מטה), ומצפים היטב בתחמיץ. אופים בתנור מחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס, במשך 10 דקות. הופכים את העוף ומברישים בשארית התחמיץ. את הבננות הנותרות חוצים לאורכן בקליפתן, ומניחים אותן כך בתבנית האפייה לצד העוף.
- מטפטפים את שארית השמן על הבננות, מפזרים עליהן את פתית הצ'ילי ואופים במשך 15-20 דקות, או עד שהעוף מבושל לגמרי והבננות רכות. מגישים את העוף כשהוא פרוס לפרוסות עבות, ולצידו הבננות האפויות בקליפתן, העגבניות הקלויות וסלט ירוק.
|
חזרה |