שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קישואים ממולאים בורגול וגבינה ברוטב תפוזים / גלעד


חומרים (2 מנות)
4 קישואים עגולים
1 כוס בורגול
1/2 כוס צימוקים בהירים
1/2 כוס אגוזי מלך
1 בצל גדול
1 חבילה גבינת פטה או רוקפור
מיץ תפוזים סחוט משני תפוזים
4 כפות חמאה
מלח ופלפל לבן - לפי הטעם
1/4 כפית אגוז מוסקט
1 כפית סוכר חום
אופן ההכנה
  1. מבשלים את הבורגול עם כוס מים ומעט מלח במשך 5 דקות במיקרוגל או על כיריים.
  2. על מחבת יבשה קולים קלות את אגוזי המלך. קוצצים בעזרת סכין ומוסיפים לבורגול המבושל.
  3. קוצצים את הבצל ומטגנים בחמאה עד שיהפוך שקוף. מוסיפים לתערובת הבורגול.
  4. מתבלים את תערובת הבורגול בפלפל לבן, אגוז מוסקט ושמן זית. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים היטב.
  5. בעזרת כף מרוקנים את פנים הקישואים. ממלאים כל קישוא עד חציו בתערובת הבורגול, מניחים פרוסת גבינה וממלאים עד הסוף בבורגול.
  6. מסדרים את הקישואים בתבנית אפייה.
  7. מטפטפים מיץ מתפוז אחד לתוך הקישואים המלאים. סוגרים את הקישואים עם הראש שלהם, ואופים בחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) כחצי שעה.
  8. שמים את המיץ מהתפוז השני בסיר קטןומבשלים עד שהכמות מצטמצמת לחצי. מוסיפים 2 כפות חמאה, מלח וסוכר חום ומבשלים עד שהחמאה נמסה ומתקבל רוטב סמיך.
  9. במרכז צלחת הגשה לבנה מניחים שני קישואים, יוצקים מעל את הרוטב ומגישים מיד.

חזרה