|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
קישואים ממולאים בורגול וגבינה ברוטב תפוזים
/ גלעד
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים (2 מנות)
|
4 קישואים עגולים |
1 כוס בורגול |
1/2 כוס צימוקים בהירים |
1/2 כוס אגוזי מלך |
1 בצל גדול |
1 חבילה גבינת פטה או רוקפור |
מיץ תפוזים סחוט משני תפוזים |
4 כפות חמאה |
מלח ופלפל לבן - לפי הטעם |
1/4 כפית אגוז מוסקט |
1 כפית סוכר חום |
אופן ההכנה |
- מבשלים את הבורגול עם כוס מים ומעט מלח במשך 5 דקות במיקרוגל או על כיריים.
- על מחבת יבשה קולים קלות את אגוזי המלך. קוצצים בעזרת סכין ומוסיפים לבורגול המבושל.
- קוצצים את הבצל ומטגנים בחמאה עד שיהפוך שקוף. מוסיפים לתערובת הבורגול.
- מתבלים את תערובת הבורגול בפלפל לבן, אגוז מוסקט ושמן זית. מוסיפים את הצימוקים ומערבבים היטב.
- בעזרת כף מרוקנים את פנים הקישואים. ממלאים כל קישוא עד חציו בתערובת הבורגול, מניחים פרוסת גבינה וממלאים עד הסוף בבורגול.
- מסדרים את הקישואים בתבנית אפייה.
- מטפטפים מיץ מתפוז אחד לתוך הקישואים המלאים. סוגרים את הקישואים עם הראש שלהם, ואופים בחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) כחצי שעה.
- שמים את המיץ מהתפוז השני בסיר קטןומבשלים עד שהכמות מצטמצמת לחצי. מוסיפים 2 כפות חמאה, מלח וסוכר חום ומבשלים עד שהחמאה נמסה ומתקבל רוטב סמיך.
- במרכז צלחת הגשה לבנה מניחים שני קישואים, יוצקים מעל את הרוטב ומגישים מיד.
| חזרה | | |