שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פשטידת בשר ופטריות / מירב


חומרים
500 גרם בצק עלים מוכן
500 גרם בשר בקר טחון
2 סלסלות פטריות שמפיניון טריות
1 בצל גדול
3 שיני שום כתוש
שמן לטיגון
2 כפות פפריקה מתוקה
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף אבקת מרק עוף
1/2 כפית מלח
1 ביצה טרופה
אופן ההכנה
  1. קוצצים היטב את הבצל, מנגבים את הפטריות ופורסים אותן לפרוסות דקות.
  2. מחממים מעט שמן במחבת, מוסיפים את הבצל, מטגנים עד להשחמה, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהן רכות.
  3. מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהוא מאבד את צבעו הורוד. בזמן הטיגון שוברים את גושי הבשר בעזרת כף עץ.
  4. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כחצי דקה. מוסיפים את שאר התבלינים, מערבבים היטב ומסירים מהאש.
  5. מרפדים תבנית אינגליש קייק בבצק כך שנותרים שוליים שמאפשרים כיסוי של הפשטידה.
  6. ממלאים בתערובת הבשר, סוגרים את הבצק על התערובת ומושחים בביצב הטרופה.
  7. אופים בתנור שחומם ל 140 מעלות צלזיוס עד שהבצק תופח מעט ומשחים.
חזרה