|
|
|
|
פשטידת בשר ופטריות
/ מירב
|
חומרים
|
500 גרם בצק עלים מוכן |
500 גרם בשר בקר טחון |
2 סלסלות פטריות שמפיניון טריות |
1 בצל גדול |
3 שיני שום כתוש |
שמן לטיגון |
2 כפות פפריקה מתוקה |
1/2 כפית פלפל שחור גרוס |
1 כף אבקת מרק עוף |
1/2 כפית מלח |
1 ביצה טרופה |
אופן ההכנה |
- קוצצים היטב את הבצל, מנגבים את הפטריות ופורסים אותן לפרוסות דקות.
- מחממים מעט שמן במחבת, מוסיפים את הבצל, מטגנים עד להשחמה, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהן רכות.
- מוסיפים את הבשר הטחון ומטגנים עד שהוא מאבד את צבעו הורוד. בזמן הטיגון שוברים את גושי הבשר בעזרת כף עץ.
- מוסיפים את השום ומטגנים עוד כחצי דקה. מוסיפים את שאר התבלינים, מערבבים היטב ומסירים מהאש.
- מרפדים תבנית אינגליש קייק בבצק כך שנותרים שוליים שמאפשרים כיסוי של הפשטידה.
- ממלאים בתערובת הבשר, סוגרים את הבצק על התערובת ומושחים בביצב הטרופה.
- אופים בתנור שחומם ל 140 מעלות צלזיוס עד שהבצק תופח מעט ומשחים.
| חזרה | | |