שלח להדפסה  
פירות ים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

נזיד שרימפס וקלמרי בגרגרי חומוס, נענע ולימון / סמדר סימקין מתוך הספר "המטבח של סמדר סימקין - פירות ים"


חומרים
400 גרם שרימפס קלופים ומנוקים (עם הזנבות)
400 גרם קלמארי נקיים פרוסים לטבעות
200 גרם גרגרי חומוס או 1 קופסת שימורים קטנה מסוננת
2 עגבניות גדולות בשלות
1 צ'ילי ירוק טרי קצוץ ללא גרעינים
1 בצל יבש גדול קצוץ
4 כפות נענע קצוצה
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
5 שיני שום קלופות וקצוצות
2 כפות זיתים שחורים מגולענים קצוצים גס
מיץ וקליפה מגוררת מ-2 לימונים
1 כפית כמון טחון
4 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור טחון טרי
מעט טבסקו (אופציונלי)
אופן ההכנה
  1. מושרים את גרגרי החומס ב-3 ליטר מים קרים למשך הלילה (על המים לכסותאת גרגרי החומס בגובה 5 ס"מ לפחות). מעבירים את החומוס עם נוזלי השרייה לסיר, מוסיפים 1 כפית מלח, מביאים לרתיחה, מקטינים את הלהבה, מכסים ומבשלים על סף רתיחה כ-45 דקות עד 1 שעה, עד שגרגרי החומוס רכים אך לא מדי. מסננים ושומרים בצד. (אם משתמשים בגרגירי חומוס מקופסא, אין צורך לא בהשריה ולא בבישול אלא רק בסינון).
  2. חולטים את העגבניות במים רותחים למשך 5 דקות וקולפים. חוצים את העגבניות, מרחיקים את הגרעינים וחותכים לקוביות.
  3. מחממים במחבת כבדה את שמן הזית ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהבצל נעשה שקוף.
  4. מוסיפים את השום הקצוץ והצ'ילי ומטגנים תוך כדי ערבוב מס' שניות (יש להיזהר שהשום לא יזהיב). מוספים את הקלמרי וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב מעל אש בינונית, כ-5-10 דקות עד שהקלמרי מתרכך.
  5. מוסיפים את השרימפס וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עד שמשנים את צבעם לורוד (כ-3-4 דקות).
  6. מוסיפים את גרגרי החומוס המסוננים, העגבניות הקצוצות, הנענע, הפטרוזיליה, הזיתים, קליפת הלימון, הכמון ואת מיץ הלימון. ממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב מעל אש בינונית כ-3 דקות נוספות.
  7. ממליחים ומפלפלים. ניתן לתבל גם במעט טבסקו אם רוצים. מגישים חם או קר או בטמפרטורת החדר.




חזרה