|
|
|
|
נזיד שרימפס וקלמרי בגרגרי חומוס, נענע ולימון
/ סמדר סימקין מתוך הספר "המטבח של סמדר סימקין - פירות ים"
|
חומרים
|
400 גרם שרימפס קלופים ומנוקים (עם הזנבות) |
400 גרם קלמארי נקיים פרוסים לטבעות |
200 גרם גרגרי חומוס או 1 קופסת שימורים קטנה מסוננת |
2 עגבניות גדולות בשלות |
1 צ'ילי ירוק טרי קצוץ ללא גרעינים |
1 בצל יבש גדול קצוץ |
4 כפות נענע קצוצה |
4 כפות פטרוזיליה קצוצה |
5 שיני שום קלופות וקצוצות |
2 כפות זיתים שחורים מגולענים קצוצים גס |
מיץ וקליפה מגוררת מ-2 לימונים |
1 כפית כמון טחון |
4 כפות שמן זית |
מלח |
פלפל שחור טחון טרי |
מעט טבסקו (אופציונלי) |
אופן ההכנה |
- מושרים את גרגרי החומס ב-3 ליטר מים קרים למשך הלילה (על המים לכסותאת גרגרי החומס בגובה 5 ס"מ לפחות). מעבירים את החומוס עם נוזלי השרייה לסיר, מוסיפים 1 כפית מלח, מביאים לרתיחה, מקטינים את הלהבה, מכסים ומבשלים על סף רתיחה כ-45 דקות עד 1 שעה, עד שגרגרי החומוס רכים אך לא מדי. מסננים ושומרים בצד. (אם משתמשים בגרגירי חומוס מקופסא, אין צורך לא בהשריה ולא בבישול אלא רק בסינון).
- חולטים את העגבניות במים רותחים למשך 5 דקות וקולפים. חוצים את העגבניות, מרחיקים את הגרעינים וחותכים לקוביות.
- מחממים במחבת כבדה את שמן הזית ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהבצל נעשה שקוף.
- מוסיפים את השום הקצוץ והצ'ילי ומטגנים תוך כדי ערבוב מס' שניות (יש להיזהר שהשום לא יזהיב). מוספים את הקלמרי וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב מעל אש בינונית, כ-5-10 דקות עד שהקלמרי מתרכך.
- מוסיפים את השרימפס וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עד שמשנים את צבעם לורוד (כ-3-4 דקות).
- מוסיפים את גרגרי החומוס המסוננים, העגבניות הקצוצות, הנענע, הפטרוזיליה, הזיתים, קליפת הלימון, הכמון ואת מיץ הלימון. ממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב מעל אש בינונית כ-3 דקות נוספות.
- ממליחים ומפלפלים. ניתן לתבל גם במעט טבסקו אם רוצים. מגישים חם או קר או בטמפרטורת החדר.
| חזרה | | |