|
|
|
|
שרימפס בבננות, חלב קוקוס ונענע
/ סמדר סימקין מתוך הספר "המטבח של סמדר סימקין - פירות ים"
|
חומרים
|
1 ק"ג שרימפס קלופים ומנוקים (עם או ללא הזנבות) |
400 מ"ל חלב קוקוס |
1 כף למון גראס קצוץ |
4 בננות בשלות |
50 גרם חמאה |
2 שיני שום קלופות וקצוצות |
1/2 כוס עלי נענע טריים וקצוצים דק |
1 כף קורנפלור מדוללת במעט מים קרים |
מלח |
פלפל שחור טחון טרי |
אופן ההכנה |
- במחבת כבדה ממיסים את החמאה
- מוסיפים את השום והלמון גראס ומאדים כ-1 דקה (יש להקפיד שהשום לא יזהיב.
- פורסים 2 בננות לפרוסות ומוסיפים למחבת יחד עם השרימפס.
- מטגנים כ-3-4 דקות תוך כדי ערבוב עד שהשרימפס משנים את צבעם לורוד.
- יוצקים את חלב הקוקוס והנענע ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב. מנמיכים את הלהבה לסף רתיחה.
- ממליחים ומפלפלים לפי הטעם. מוסיפים את הקורנפלור המדולל ומערבבים עד שמסמיך.
- פורסים את 2 הבננות הנוספות לפרוסות עבות, מערבבים לתוך המנה ומגישים.
| חזרה | | |