|
|
|
|
פשטידת בטטות
/ חנה שאולוב, מתוך הספר "ספר הפשטידות שלי"
|
חומרים
|
3 בטטות (בערך 1 ק"ג) מבושלות בקליפתן |
מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם |
2 ביצים |
3 תפוחי אדמה מבושלים בקליפתם |
אגוז מוסקט גרוס |
1 כף קמח רגיל |
2 כפות שמיר קצוץ |
אופן ההכנה |
- מחממים תנור לחום בינוני גבוה (200 מעלות). משמנים תבנית עגולה מס' 22-24, וזורים פנימה פירורי לחם.
- מגרדים את קליפת הבטטות בסכין ומגררים אותן על מגררת עבה. מתבלים במעט מאוד מלח ומפזרים פלפל שחור גרוס.
- מקציפים את הביצים כ-5 דקות במערבל במהירות גבוהה. מקלפים את תפוחי האדמה ומגררים על מגררת עבה לקערה אחרת. מוסיפים אגוז מוסקט גרוס ומלח.
- מערבבים חצי מכמות קציפת הביצים עם הבטטות ומוסיפים לבטטות 1 כף קמח.
- מערבבים את החצי הנותר של קציפת הביצים עם תפוחי האדמה. מניחים חצי מכמות תערובת הבטטות בתבנית, מפזרים מעל כף שמיר קצוץ, מעליו מניחים את כל תערובת תפוחי האדמה, מפזרים כף שמיר קצוץ, ומעל מניחים את יתרת תערובת הבטטות. מפזרים פלפל שחור גרוס ואופים כ-20 דקות, או עד שמוכן.
הערה: כאשר הפשטידה חמה, המרקם שלה דומה למחית אפויה די רכה. אם מצננים את הפשטידה, היא תתייצב מעט. מתאימה כתוספת ליד הבשר.
| חזרה | | |