שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פאי כרישה וסלרי אישי / חנה שאולוב, מתוך הספר "ספר הפשטידות שלי"


חומרים
למלית:
3 כרשות (החלק הלבן בלבד), פרוסות דק
3 כפות שמן
1 חבילה סלרי אמריקני (כ - 15 גבעולים חתוכים לחתיכות קטנות)
3 שיני שום קצוצות
1 כף קמח רגיל
1/4 כוס יין לבן יבש איכותי, או חלב
מלח ופלפל שחור גרוס
פלפל לבן טחון לפי הטעם
1 כוס שמנת לקצפת (250 מ"ל)
150 גרם גבינה בולגרית חתוכה
3 ביצים
לבצק:
100 גרם חמאה
1.5 כוסות קמח תופח
1/8 כוס מים (כ - 4 כפות)
אופן ההכנה
  1. תנור מחומם מראש לחום בינוני גבוה (200 מעלות)
  2. תבנית שקעים משומנת
  3. מכינים מחומרי הבצק גוש חלק. מרדדים את הבצק לעלה דק. קורצים עיגולים גדולים קצת יותר מקוטר השקעים ומניחים בשקעים.
  4. מטגנים את פרוסות הכרשה בשמן. מוסיפים את הסלרי החתוך, מערבבים ומטגנים. מוסיפים את השום ובוחשים. מתבלים. יוצקים פנימה את השמנת ומערבבים. מוסיפים את הגבינה הבולגרית ומצננים מעט. טורפים את הביצים ובוחשים פנימה.
  5. מניחים מהמלית על הבצק בעזרת כף ואופים עד שמוכן. אפשר לקשט בכרשה מטוגנת.


חזרה