שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פודינג שוקולד - קפה / מיכל לוי - אלחלל


חומרים
1/2 מכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כף אבקת קפה נמס
150 גרם שוקולד מריר קצוץ דק
1/4 כוס (50 גרם) סוכר
1 ביצה (50 גרם)
1 כפית תמצית וניל
מעט מלח
להגשה:
4 ספלי קפה קטנים, חסיני חום
אופן ההכנה
  1. שמים את השמנת והקפה בסיר ומחממים, על להבה נמוכה, עד שהקפה נמס ומתקבל נוזל חלק. מסירים מהכיריים ומצננים מעט.
  2. שמים במעבד מזון את השוקולד, הסוכר, הביצה, הווניל והמלח ומעבדים עד שנוצרת משחה אחידה.
  3. יוצקים פנימה את השמנת החמימה. ממשיכים לעבד, עד שהשוקולד נמס ומתקבל נוזל סמיך ואחיד. 
  4. יוצקים לכוסות, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כשעתיים, עד שהפודינג מתייצב.
  5. אפשר לשמור במקרר, בכלי מכוסה, עד יומיים.




חזרה