|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
פודינג שוקולד - קפה
/ מיכל לוי - אלחלל
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים
|
1/2 מכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה |
1 כף אבקת קפה נמס |
150 גרם שוקולד מריר קצוץ דק |
1/4 כוס (50 גרם) סוכר |
1 ביצה (50 גרם) |
1 כפית תמצית וניל |
מעט מלח |
להגשה: |
4 ספלי קפה קטנים, חסיני חום |
אופן ההכנה |
- שמים את השמנת והקפה בסיר ומחממים, על להבה נמוכה, עד שהקפה נמס ומתקבל נוזל חלק. מסירים מהכיריים ומצננים מעט.
- שמים במעבד מזון את השוקולד, הסוכר, הביצה, הווניל והמלח ומעבדים עד שנוצרת משחה אחידה.
- יוצקים פנימה את השמנת החמימה. ממשיכים לעבד, עד שהשוקולד נמס ומתקבל נוזל סמיך ואחיד.
- יוצקים לכוסות, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כשעתיים, עד שהפודינג מתייצב.
- אפשר לשמור במקרר, בכלי מכוסה, עד יומיים.
| חזרה | | |