שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

כבד אווז ותמרים בבצק עלים / שף ניר צוק, מסעדת "קורדיליה"


חומרים (4 מנות)
16 תמרים לחים, קלופים ומגולענים
480 גרם כבד אווז מחולק ל-4 פרוסות
8 ריבועי בצק עלים בגודל 12*12 ס"מ
מלח ופלפל שחור טחון טרי
8 כפות שמן זית
אופן ההכנה
  1. קוצצים את התמרים ומערבבים עם 2 כפות שמן זית. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
  2. מחממים מחבת כבדה וצורבים את כבד האווז כ-20 שניות מכל צד.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  4. על משטח מקומח מניחים את בצק העלים. במרכז כל ריבוע מניחים כף מתערובת התמרים ועליה מניחים פרוסת כבד אווז, סוגרים מעל בריבוע בצק נוסף ומהדקים.
  5. משמנים תבנית אפיה בשמן הזית הנותר, מניחים את המאפה כשהתפר כלפי מטה ואופים מספר דקות, עד שהמאפה משחים.
  6. מומלץ להגיש עם סלסה או צ'אטני.



חזרה