|
|
|
|
כבד אווז ותמרים בבצק עלים
/ שף ניר צוק, מסעדת "קורדיליה"
|
חומרים (4 מנות)
|
16 תמרים לחים, קלופים ומגולענים |
480 גרם כבד אווז מחולק ל-4 פרוסות |
8 ריבועי בצק עלים בגודל 12*12 ס"מ |
מלח ופלפל שחור טחון טרי |
8 כפות שמן זית |
אופן ההכנה |
- קוצצים את התמרים ומערבבים עם 2 כפות שמן זית. ממליחים ומפלפלים לפי הטעם.
- מחממים מחבת כבדה וצורבים את כבד האווז כ-20 שניות מכל צד.
- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- על משטח מקומח מניחים את בצק העלים. במרכז כל ריבוע מניחים כף מתערובת התמרים ועליה מניחים פרוסת כבד אווז, סוגרים מעל בריבוע בצק נוסף ומהדקים.
- משמנים תבנית אפיה בשמן הזית הנותר, מניחים את המאפה כשהתפר כלפי מטה ואופים מספר דקות, עד שהמאפה משחים.
- מומלץ להגיש עם סלסה או צ'אטני.
| חזרה | | |