שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט דלוריות חם בקרם קארי / שף ירון קסטנבאום, קייטרינג "פוד ארט"


חומרים (4 מנות)
1/2 דלעת מסוג "ספגטי סקווש", נקייה מגרעינים ופרוסה לפלחים, עם הקליפה
2 כפות סוכר
3 כפות שמן זית
1 דלורית קלופה, חצויה לאורכה לרבעים ונקייה מגרעינים
12 בצלי שאלוט נקיים, עם הקליפה
4 שזיפים
100 גרם חמאה
6 עלי מרווה
לקרם:
2 כפיות אבקת קארי
2 כפיות בצל ירוק קצוץ
3/4 כוס ציר עוף
1/2 כוס שמנת מתוקה
1/2 כוס קרם פרש
120 גרם חמאה חתוכה לקוביות
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס. על תבנית אפיה מסדרים את הספגטי-סקווש עם מעט מים, כפית סוכר, כפית שמן זית, מלח ופלפל. מכסים ברדיד אלומיניום ואופים כ-45 דקות, עד שהדלעת מתרככת. מעבירים לכלי נקי ושומרים בצד.
  2. מתבלים את שאר הירקות בחמאה, שארית שמן הזית והסוכר, המרווה, מלח ופלפל. מסדרים בתבנית אפיה וצולים כ-40 דקות עד שהירקות מרככים ומשחימים קלות. מוציאים ושומרים בצד.
  3. מכינים את הקרם: מחממים מחבת לחום בינוני, מוסיפים קארי וקולים מעט רק כדי לשחרר את הארומה. מוסיפים בצל ירוק ומטגנים יחד עוד דקה. מוסיפים ציר עוף, שמנת וקרם פרש. מביאים לרתיחה עדינה ומצמצמים עד שנשארת כמות של חצי כוס.
  4. טורפים את החמאה בהדרגה לתוך התערובת, מעבירים לבלנדר וטוחנים למחית חלקה. מסננים ושומרים בסיר.
  5. להגשה: מחממים מחבת עם מעט חמאה. מוסיפים את הספגטי-סקווש ומטגנים כשתי דקות עד להשחמה. מוסיפים את שאר הירקות ומאזנים תיבול. מסדרים את הירקות במרכז 4 צלחות ויוצקים מעל את הרוטב.
  6. כדי לקבל קרם במרקם אוורירי-קצפתי אפשר להעביר את הרוטב לסיפון ולשחרר אותו החוצה כמו קצפת.



חזרה