שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוגיות לימון במילוי קרם תפוז / עידית חייט


חומרים
לבסיס:
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
3/4 כוס סוכר
1 ביצה
2 חלמונים
3 כפות ברנדי
3 כפות מיץ לימון טרי
קליפה מגוררת מ- 1 לימון בינוני
3 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
לקרם:
2 חלמונים
2 כפיות קורנפלור
קליפה מגוררת מ- 1 תפוז (כ- 2 כפיות)
1/2 כוס מיץ תפוזים טרי
1/2 כוס סוכר
80 גרם חמאה רכה
אופן ההכנה
  1. הבסיס: שמים את כל מרכיבי הבסיס בקערת המערבל או במעבד המזון ולשים במהירות בינונית נמוכה כ-5 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד, הנפרד מדפנות הקערה. מוציאים את הבצק מהקערה (לא לחשוש, הבצק מתקבל רך מאוד ומתקשה בזמן הקירור) עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות (אבל עדיף ללילה שלם). 
  2. הקרם: שמים את כל מרכיבי הקרם בסיר בינוני וטורפים היטב במטרפה ידנית. מחממים על להבה בינונית, תוך ערבוב נמרץ, 3 דקות, עד שהקרם מבעבע. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כדקה, עד שמתקבל קרם סמיך מעט ומבריק. מסירים מהכיריים ומעבירים לקערה בינונית. מניחים ניילון נצמד על פני הקרם (כדי שלא יווצר קרום). מצננים ומאחסנים במקרר עד למילוי.
  3. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות צלזיוס ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
  4. מקמחים משטח עבודה, לוקחים כל פעם כחמישית מהבצק, מרדדים במערוך לעלה בעובי כחצי ס"מ וקורצים עוגיות בחותכן עוגיות בכל צורה שרוצים (אפשר כמובן להשתמש בכוס אם אין חותכן יעודי). מניחים בתבנית ואופים כ-12 דקות, רק שהעוגיות מזהיבות קצת. מוציאים מהתנור, מצננים קצת בתבנית ומעבירים לרשת צינון.
  5. ההרכבה: מורחים על עוגייה אחת כפית שטוחה מהקרם ו"מדביקים" עליו עוגייה נוספת. מכינים כך את כל העוגיות.
  6. שומרים את העוגיות המורכבות במקפיא, עד חודש.לפני ההגשה מפשירים בטמפ' החדר כמה דקות. את העוגיות ללא המלית אפשר לשמור בכלי אטום בטמפ' החדר עד שבוע ואת הקרם במקרר, עד שבוע.
חזרה