הופינג ג'ון
/ פיליס גלזר
מאכל דרומי מסורתי שנהוג לאכול לפני 12 בצהריים, ב-1 בינואר, כסגולה לשנת מזל. גם אצלנו, בקרב עדות רבות, נהוג לאכול לוביה בראש השנה כסמל לשנה פורייה. הגירסה המקורית כוללת בשר שמן, אך כיום נהוג להכין אותו בגירסאות בריאות, ואפילו צמחוניות.
|
חומרים (5 מנות)
|
2.5 כוסות לוביה מבושלת, רק 20 דקות |
1.5 כפות שמן זית או קנולה |
1 בצל בינוני גדול קצוץ |
2 שיני שום כתושות או פרוסות דק באלכסון |
1/2 כפית פתיתי צ'ילי או חתיכת פלפל חריף טרי קצוץ דק |
1 כוס אורז מלא ארוך (אפשר גם אורז פרסי) |
3-3.5 כוסות מים (יותר לאורז מלא) |
1 עלה דפנה |
קורט ציפורן |
1 כפית עלי טימין יבשים או 1 כף טריים |
אופן ההכנה |
- במחבת או סיר סוטאז' גדול, מחממים שמן זית ומוסיפים בצל, שום ופתיתי צ'ילי. מבשלים בבחישה מתמדת עד שהבצל שקוף. מוסיפים אורז ומערבבים עד שמכוסה בשמן.
- בוחשים פנימה מים, לוביה, עלה דפנה, ציפורן וטימין. מביאים לרתיחה, מכסים חלקית ומבשלים על אש נמוכה 30-45 דקות או עד שהאורז מוכן (אורז לבן דורש פחות זמן בישול). בודקים לקראת סוף הבישול ומוסיפים עוד מים רותחים אם צריך.
- גיוון: גרסה בשרית בריאה - עם 250 גרם נקניקיות עוף אורגניות קפואות, מופשרות פרוסות. מוסיפים לפני האורז ובוחשים מספר דקות. אפשר גם להכין אורז בנפרד ולהגיש את הלוביה בתוך מי הבישול, כרוטב.
|
חזרה |