|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
סלט חצילים עם יוגורט
/ יעקב (ג'אקומו) פיאלקוב
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים
|
6 חצילים גדולים |
מיץ מלימון אחד |
2 כפות שמן זית |
1 כפית מלח |
2 שיני שום כתושות |
1/2 כוס יוגורט |
1 עגבניה פרוסה |
1 פלפל אדום פרוס לרצועות |
כמה זיתים שחורים |
אופן ההכנה |
- שמים בקערה את שמן הזית ומיץ הלימון.
- קולים את החצילים על להבת הגז, בגריל פחמים או בתנור עד שהם משחימים.
- אוחזים כל חציל בחלק הירוק ושוטפים תחת מים זורמים.
- מסירים את הקליפה בעזרת סכין, מרחיקים את החלק הירוק ומועכים את החציל בעזרת מזלג.
- מעבירים את מחית החציל לקערה, ומוסיפים את השמן ומיץ הלימון.
- מוסיפים מלח, שום כתוש ויוגורט ובוחשים היטב.
- מקשטים עם פרוסות העגבניה, הפלפל והזיתים שחורים ומגישים בטמפרטורת החדר.
| חזרה | | |