שלח להדפסה  
סלטים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סלט חצילים עם יוגורט / יעקב (ג'אקומו) פיאלקוב


חומרים
6 חצילים גדולים
מיץ מלימון אחד
2 כפות שמן זית
1 כפית מלח
2 שיני שום כתושות
1/2 כוס יוגורט
1 עגבניה פרוסה
1 פלפל אדום פרוס לרצועות
כמה זיתים שחורים
אופן ההכנה
  1. שמים בקערה את שמן הזית ומיץ הלימון.
  2. קולים את החצילים על להבת הגז, בגריל פחמים או בתנור עד שהם משחימים.
  3. אוחזים כל חציל בחלק הירוק ושוטפים תחת מים זורמים.
  4. מסירים את הקליפה בעזרת סכין, מרחיקים את החלק הירוק ומועכים את החציל בעזרת מזלג.
  5. מעבירים את מחית החציל לקערה, ומוסיפים את השמן ומיץ הלימון.
  6. מוסיפים מלח, שום כתוש ויוגורט ובוחשים היטב.
  7. מקשטים עם פרוסות העגבניה, הפלפל והזיתים שחורים ומגישים בטמפרטורת החדר.




חזרה