שלח להדפסה  
עוף

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

עוף הפתעה / דינה


חומרים (5 מנות)
8 שוקי עוף
500 גרם בשר טחון
כוס וחצי אורז בחצי בישול
בצל גדול
5 שיני שום גדולים חתוכים לפרוסות
1 בטטה בינונית חתוכה לטבעות בעובי בינוני
1/2 כוס רוטב סויה
רוטב צ'ילי מתוק
3 כפות דבש
1/2 כוס קטשופ
ג'ינג'ר טחון
קינמון טחון
מלח ופלפל שחור
כלי חרס אובלי עם מכסה
אופן ההכנה
  1. קוצצים את הבצל ומטגנים עד שיזהיב קלות. מוסיפים את הבשר הטחון, מפוררים אותו עם מזלג וממשיכים לטגן. מוסיפים מעט קינמון מעט פלפל שחור ומעט מלח. מניחים בצד ולצנן.
  2. את האורז מטגנים במעט שמן ומוסיפים כוס וחצי מים רותחים. כאשר המים נספגים באורז מורידים מהאש ומצננים.
  3. חותכים את הבטטה לפרוסות עגולות ומרפדים את תבנית האפיה.
  4. מערבבים את הבשר הטחון עם האורז ומכניסים חצי מהכמות לתבנית. מסדרים את שוקי העוף ומעליהם מפזרים את החצי השני של התערובת. מעל מוסיפים את פרוסות הבטטה שנשארו.
  5. מערבבים היטב את הרכיבים הבאים: חצי כוס סויה, חצי כוס קטשופ, 3 כפות דבש, את שיני השום, הצילי המתוק, הג'ינגר, הפלפל השחור והקינמון. את התערובת מפזרים מעל שכבת הבטטות העליונה. מכסים את הכלי ואופים כשעתיים וחצי.

חזרה