|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
עוף הפתעה
/ דינה
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים (5 מנות)
|
8 שוקי עוף |
500 גרם בשר טחון |
כוס וחצי אורז בחצי בישול |
בצל גדול |
5 שיני שום גדולים חתוכים לפרוסות |
1 בטטה בינונית חתוכה לטבעות בעובי בינוני |
1/2 כוס רוטב סויה |
רוטב צ'ילי מתוק |
3 כפות דבש |
1/2 כוס קטשופ |
ג'ינג'ר טחון |
קינמון טחון |
מלח ופלפל שחור |
כלי חרס אובלי עם מכסה |
אופן ההכנה |
- קוצצים את הבצל ומטגנים עד שיזהיב קלות. מוסיפים את הבשר הטחון, מפוררים אותו עם מזלג וממשיכים לטגן. מוסיפים מעט קינמון מעט פלפל שחור ומעט מלח. מניחים בצד ולצנן.
- את האורז מטגנים במעט שמן ומוסיפים כוס וחצי מים רותחים. כאשר המים נספגים באורז מורידים מהאש ומצננים.
- חותכים את הבטטה לפרוסות עגולות ומרפדים את תבנית האפיה.
- מערבבים את הבשר הטחון עם האורז ומכניסים חצי מהכמות לתבנית. מסדרים את שוקי העוף ומעליהם מפזרים את החצי השני של התערובת. מעל מוסיפים את פרוסות הבטטה שנשארו.
- מערבבים היטב את הרכיבים הבאים: חצי כוס סויה, חצי כוס קטשופ, 3 כפות דבש, את שיני השום, הצילי המתוק, הג'ינגר, הפלפל השחור והקינמון. את התערובת מפזרים מעל שכבת הבטטות העליונה. מכסים את הכלי ואופים כשעתיים וחצי.
| חזרה | | |