שלח להדפסה  
חגים ומועדים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

סופגניות דלות - קלוריות / שף מיקי שמו

260 קלוריות לסופגניה


חומרים
12 כפות חלב
25 גרם שמרים או שמרית
5 ביצים
10 גרם מלח
2 כוסות תחליף סוכר לאפיה
500 גרם קמח
200 גרם חמאה
1/3 כוס שמן
אופן ההכנה
  1. מערבבים בקערת המיקסר את החלב והשמרים ומפזרים מעל את הקמח.
  2. בעזרת מטרפה ידנית ובקערה נפרדת מערבבים את הביצים, המלח ותחליף הסוכר. מוסיפים את התערובת לקמח ומתחילים בפעולת הלישה. לשים 8 דקות במהירות איטית ו- 3 דקות במהירות בינונית.
  3. מוסיפים את החמאה החתוכה לקוביות קטנות ומערבבים במהירות בינונית עד שהחמאה נבלעת בבצק ומתקבל בצק בעל מרקם חלק. ממשיכים ללוש עוד מספר דקות. עוטפים בניילון נצמד.
  4. משאירים את הבצק במשך שעה בטמפרטורת החדר עטוף בניילון נצמד, או עד שהוא מכפיל את נפחו. פותחים את הניילון הנצמד, טופחים עליו בעזרת כפות הידיים ומוציאים ממנו את האוויר. עוטפים מחדש בניילון ומכניסים למקרר למשך 3-4 שעות (או ללילה אם מתכוונים לעבוד עם הבצק למחרת).
  5. לאחר שנח הבצק במקרר, מוציאים אותו, מגלגלים לנקניק ופורסים לפרוסות ברוחב של 2 וחצי ס"מ. מגלגלים אותן לכדורים ומניחים להתפחה במשך שעתיים.
  6. מורחים מעט שמן על כל סופגניה ואופים בתנור בחום של- 170 מעלות במשך 15-20 דקות, עד שהסופגניות בצבע שחום בהיר.


חזרה