|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
לביבות אווז מעושן ברוטב חזרת
/ רפי אהרונוביץ'
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים
|
ללביבות: |
3 תפוחי אדמה גדולים, מגוררים בפומפיה דקה וסחוטים ביטב ביד (כדאי תפו"א אדומים) |
2 גזרים מגוררים בפומפיה |
2 ביצים |
300 גרם חזה אווז מעושן קצוץ דק מאוד |
1 כף רוטב צ'ילי מתוק |
מלח ופלפל |
3-4 כפות פירורי לחם |
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים דק |
לרוטב: |
1 גביע שמנת חמוצה |
1 כף מיונז |
1 כף חזרת לבנה מגוררת |
1 מלפפון חמוץ קצוץ דק |
אופן ההכנה |
- מערבבים היטב את כל חומרי הרוטב בכלי קטן ושומרים במקרר.
- מכינים את הלביבות: מערבבים היטב את כל החומרים בקערה, ומשהים למשך מחצית השעה.
- יוצרים לביבות שטוחות בגודל הרצוי ומטגנים בשמן חצי עמוק, עד שהלביבות מזהיבות משני הצדדים.
- מוציאים ומניחים על נייר סופג.
- מגישים את רוטב החזרת לצד הלביבות.
| חזרה | | |