|
|
|
|
מאפה בטטה ומסקרפונה
/ רפי אהרונוביץ'
|
חומרים (6 מנות)
|
1 גליל פילו (3 שכבות שבין השכבות מוברש מעט שמן זית) וחתוך לקוביות של 7*7 ס"מ |
500 גרם קוביות בטטה אפויות עם שמן זית עד לריכוך |
150 גרם גבינת מסקרפונה |
1 גביע שמנת חמוצה |
1/2 ליטר שמנת מתוקה |
4 ביצים |
2 ענפי טימין קצוצים ללא הגבעולים |
מלח ופלפל |
מעט אגוז מוסקט מגורר |
6 קוקוטים אלומיניום חד פעמי של 6 ס"מ |
אופן ההכנה |
- מניחים את עלי הפילו לתוך הקוקטים ומצמידים לדפנות הקוקוט.
- מסדרים את קוביות בטטה האפיות בתוך הקוקוט (לא עד הסוף).
- מערבבים את שאר החומרים ויוצקים לתוך הקוקוט עד לכסוי הבטטה.
- מחממים תנור לחום של- 180 מעלות ואופים כ- 20 עד 30 דקות.
- מומלץ להגיש עם סלט ירוק בצד.
- הערות: קוקוטים, למי שלא מכיר, הם תבניות אלומיניום אישיות קטנות וחד פעמיות, בערך בגודל של מנז'טים. אפשר למצוא במרכולים, במדפים של חומרים לאפייה.
| חזרה | | |