שלח להדפסה  
בשר

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

אוסובוקו עם חומוס ביין אדום / איילת בן - יוסף


חומרים
4 נתחי אוסובוקו בקר (כ - 1.5 ק"ג)
שמן זית לטיגון
3-4 גזרים חתוכים לחתיכות גדולות
2 בצלים חתוכים לחתיכות גדולות
2 כוסות גרגרי חומוס מבושלים ומוקפאים או כאלה שהושרו לילה לפני.
1 ענף רוזמרין
1 בקבוק יין אדום
מלח ופלפל שחור טחון טרי
אופן ההכנה
  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות. בסיר גדול וכבד, מהסוג שניתן להכניס לתנור, מחממים מעט שמן זית ומטגנים את נתחי הבשר עד שהם משחימים משני הצדדים. מוציאים את הבשר ומטגנים באותו שמן את הבצל והגזר עד שהם מתרככים. מוסיפים את הרוזמרין והחומוס למחבת לטיגון משותף של שתי דקות.
  2. מחזירים את הבשר, מוסיפים את היין, מלח ופלפל ומרתיחים.
  3. מכסים את הסיר ומכניסים לתנור לשעתיים. מדי פעם מציצים ובודקים אם יש מספיק נוזלים ואם הבשר לא מתייבש – אם חסרים נוזלים מוסיפים מעט מים או עוד יין.
  4. כעבור שעתיים מוציאים מהתנור וטועמים. אם הבשר עדיין לא רך – ממשיכים לבשל עוד קצת.




חזרה