|
|
|
|
מרק בטטות
/ שירי סלע
|
חומרים
|
1 בצל גדול |
4 בטטות בינוניות, קלופות |
2 תפוחי אדמה קלופים |
1 גזר קלוף |
חופן שמיר קצוץ |
1 שום שן כתושה |
2 כפות אבקת מרק עוף פרווה |
2 כפות יין לבן |
מעט פפריקה אדומה |
מלח ופלפל שחור לפי הטעם |
אופן ההכנה |
- קוצצים את הבצל ומטגנים אותו במעט שמן עד שקיפות. חותכים את הירקות לחתיכות גדולות, ומסיפים לסיר.
- מוסיפים מים עד שפני המים גבוהים בכשתי אצבעות מהירקות, מביאים לרתיחה, מוסיפים את כל התבלינים ומכסים.מבשלים על אש בינונית כ- 40 דקות.
- מסירים את המכסה ומבשלים עוד כחצי שעה. טוחנים את המרק במעבד מזון ידני. מתקנים תיבול.
- מבשלים כשעה נוספת על להבה נמוכה.
- אם רוצים, אפשר להוסיף קצת שמנת מתוקה לפני ההגשה.
- טיפ: סוד הטעם של המרק הוא בזמן הבישול הארוך שלו. ככל שהמרק יתבשל יותר זמן על אש קטנה הוא יהיה עשיר וטעים יותר.
| חזרה | | |