|
|
|
|
קציצות זוקיני, שומשום, טופו ונענע
/ יעל גרטי
|
חומרים
|
7 קישואי זוקיני |
100 גרם שומשום |
גוש טופו 280-300 גרם |
4 כפות בורגול מבושל |
חצי חבילת נענע טריה - עלים טריים |
2 ביצים |
4 כפות נבט חיטה |
מלח |
פלפל שחור גרוס גס |
שמן זית |
שמן תירס /קנולה לטיגון |
אופן ההכנה |
- שוטפים, ופורסים את הקישואים. מנחים בסיר קטן, מוסיפים כף שמן זית, כמה כפות מים רותחים ומלח ומאדים קלות. כשהקישואים מוכנים מעבירים אותם למסננת.
- מטגנים בכף שמן זית את השומשום עד להזהבה נאה. (ניתן גם לקלות את השומשום בתנור או לטגנו במחבת ללא שמן, תוך השגחה צמודה). מניחים בקערית.
- שוטפים את הנענע ומפרידים עלים מגבעולים.
- מכניסים למעבד מזון את גוש הטופו והקישואים, מעבדים ומוסיפים שומשום, בורגול מבושל, נבט חיטה, ביצים, עלי נענע, מלח ופלפל. מרסיקים לתערובת יציבה ממנה ניתן ליצור כדורים. אם התערובת נוזלית מדי - מוסיפים עוד נבט חיטה, אם התערובת מתפוררת - מוסיפים עוד חצי ביצה טרופה. טועמים את התערובת ומתקנים תיבול במידת הצורך. סוחטים כל כדור בידיים לפני שמעבירים אותו לטיגון.
- יוצקים לסיר טיגון רחב כמה כפות שמן קנולה ומטגנים את הקציצות על אש בינונית-גבוהה עד להשחמה יפה משני הצדדים. מניחים את הקציצות המטוגנות על גבי צלחת שרופדה בנייר סופג. מגישים בתוספת יוגורט קריר או לבנה.
| חזרה | | |