שלח להדפסה  
ירקות וקטניות

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קציצות זוקיני, שומשום, טופו ונענע / יעל גרטי


חומרים
7 קישואי זוקיני
100 גרם שומשום
גוש טופו 280-300 גרם
4 כפות בורגול מבושל
חצי חבילת נענע טריה - עלים טריים
2 ביצים
4 כפות נבט חיטה
מלח
פלפל שחור גרוס גס
שמן זית
שמן תירס /קנולה לטיגון
אופן ההכנה
  1. שוטפים, ופורסים את הקישואים. מנחים בסיר קטן, מוסיפים כף שמן זית, כמה כפות מים רותחים ומלח ומאדים קלות. כשהקישואים מוכנים מעבירים אותם למסננת.
  2. מטגנים בכף שמן זית את השומשום עד להזהבה נאה. (ניתן גם לקלות את השומשום בתנור או לטגנו במחבת ללא שמן, תוך השגחה צמודה). מניחים בקערית.
  3. שוטפים את הנענע ומפרידים עלים מגבעולים.
  4. מכניסים למעבד מזון את גוש הטופו והקישואים, מעבדים ומוסיפים שומשום, בורגול מבושל, נבט חיטה, ביצים, עלי נענע, מלח ופלפל. מרסיקים לתערובת יציבה ממנה ניתן ליצור כדורים. אם התערובת נוזלית מדי - מוסיפים עוד נבט חיטה, אם התערובת מתפוררת - מוסיפים עוד חצי ביצה טרופה. טועמים את התערובת ומתקנים תיבול במידת הצורך. סוחטים כל כדור בידיים לפני שמעבירים אותו לטיגון.
  5. יוצקים לסיר טיגון רחב כמה כפות שמן קנולה ומטגנים את הקציצות על אש בינונית-גבוהה עד להשחמה יפה משני הצדדים. מניחים את הקציצות המטוגנות על גבי צלחת שרופדה בנייר סופג. מגישים בתוספת יוגורט קריר או לבנה.


חזרה