קרפיון מטוגן על מצע פפרונטה
/ אדיר בטאט
טרחה ראשונית אבל הכרחית, כדי שהדג לא יתפרק בבישול: קונים שלושה קרפיונים, חוצים אותם לאורכם, מקפיאים יממה, ואז מפשירים שוב ושוטפים במסננת.
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים (6 מנות)
|
לקרפיונים: |
3 קרפיונים חצויים לאורכם |
קמח לקימוח הדגים |
מלח |
פלפל שחור |
שמן קנולה לטיגון עמוק |
לפפרונטה: |
2 כפות שמן |
3 בצלים |
2 פלפלים אדומים |
2 פלפלים צהובים |
2 פלפלים ירוקים |
1 כף שטוחה שום כתוש |
מלח |
פלפל שחור |
אופן ההכנה |
- הקרפיונים: מקמחים את הדגים בתערובת של קמח רגיל ומעט מלח ופלפל.
- מחממים את השמן בסיר עד שהוא רותח, ומטגנים את הדגים משני הצדדים, עד להזהבה.
- הפפרונטה: בסיר אחר, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפלפלים. מכסים ומבשלים על להבה קטנה, עד שהפלפלים רכים. מתבלים בשום הכתוש, במלח ובפלפל.
- ההגשה: מסדרים על צלחות הגשה ערמות פפרונטה חמה, ומניחים עליהן את הדגים.
|
חזרה |