שלח להדפסה  
דגים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קרפיון מטוגן על מצע פפרונטה / אדיר בטאט

טרחה ראשונית אבל הכרחית, כדי שהדג לא יתפרק בבישול: קונים שלושה קרפיונים, חוצים אותם לאורכם, מקפיאים יממה, ואז מפשירים שוב ושוטפים במסננת.


חומרים (6 מנות)
לקרפיונים:
3 קרפיונים חצויים לאורכם
קמח לקימוח הדגים
מלח
פלפל שחור
שמן קנולה לטיגון עמוק
לפפרונטה:
2 כפות שמן
3 בצלים
2 פלפלים אדומים
2 פלפלים צהובים
2 פלפלים ירוקים
1 כף שטוחה שום כתוש
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה
  1. הקרפיונים: מקמחים את הדגים בתערובת של קמח רגיל ומעט מלח ופלפל.
  2. מחממים את השמן בסיר עד שהוא רותח, ומטגנים את הדגים משני הצדדים, עד להזהבה.
  3. הפפרונטה: בסיר אחר, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את הפלפלים. מכסים ומבשלים על להבה קטנה, עד שהפלפלים רכים. מתבלים בשום הכתוש, במלח ובפלפל.
  4. ההגשה: מסדרים על צלחות הגשה ערמות פפרונטה חמה, ומניחים עליהן את הדגים.


חזרה