ציר עוף חום
/ מיכל לוי-אלחלל
כמעט לכל טבח יש דרך משלו להכנת ציר עוף. כדי שצבעו הסופי של הציר יהיה חום מאוד, יש להשחים את העוף בתנור לפני בישול הציר.
|
חומרים (2 ליטר)
|
1.5 ק"ג כרעי עוף |
2 בצלים חתוכים לרבעים |
3 גבעולי סלרי |
1 צרור פטרוזיליה |
1 צרור טימין |
2 ליטרים מים |
2 גזרים קלופי וחצויים |
2 כרישות חתוכות לשלושה חלקים |
2 שיני שום (אם רוצים) |
1 עגבניה חצויה |
2 כפיות מלח |
מלח ופלפל שחור, לתיבול הסופי |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור לחום גבוה (250 מעלות צלזיוס).
- מסדרים את כרעי העוף והבצלים על תבנית אפייה ואופים כחצי שעה, עד שהעוף משחים. מוציאים מהתנור ומעבירים את הכרעיים והבצל לסיר גדול.
- צוררים את הסלרי, הפטרוזיליה והקורנית בחוט ומוסיפים לסיר. מוסיפים את המים, הגזרים, הכרישות, שיני השום (אם רוצים), העגבנייה והמלח, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים 3 שעות, ומדי פעם מקפים את הקצף העכור ואת הבועות שצפות על פני המרק. מסירים מהאש, ומסננים. מאחסנים לילה במקרר.
- למחרת מסלקים מהמרק הצונן את השומן. בשלב זה אפשר להקפיא (מומלץ במנות קטנות) או להשתמש מייד, לשילוב במרק אחר או ברוטב.
|
חזרה |