שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

קונסומה-מרק צח / מיכל לוי אלחלל

מרק עוף צלול. החומרים מספיקים לליטר וחצי מרק.


חומרים (8 מנות)
2 גזרים חתוכים לפרוסות
2 כרישות (החלק הבהיר בלבד), פרוסות
2 גבעולי סלרי פרוסים
1 עגבניה חתוכה לקוביות קטנות
300 גרם בשר עוף טחון
3 חלבונים
1.5 ליטרים ציר עוף (אפשר גם בויון)
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה
1.מערבבים בקערה גדולה את הגזרים, הכרישות, הסלרי, העגבניה, העוף והחלבונים.
2.מחממים את הציר (או הבויון) ונזהרים לא להביא לרתיחה. מתבלים במלח ופלפל שחור. מוסיפים את הציר לקערת הירקות, ומערבבים היטב. מחזירים לסיר, ומביאים לרתיחה באיטיות, תוך כדי ערבוב.
3.כשהנוזל רותח מתבצע תהליך שבו המרק הופך לצח, ולכן מפסיקים לערבב. על פני הציר נוצרת שכבה של ירקות ובשר. כדי שהציר ימשיך לבעבע יוצרים בה חור בעזרת מצקת ונותנים לציר לרתוח באיטיות כ 30 דקות. בסוף התהליך השכבה העליונה תהיה קשיחה מאוד, והמרק שמתחתיה צח לגמרי.
4.בעזרת מצקת, ודרך ה'חור' שנוצר בשכבה העליונה, מעבירים את הנוזל לסינון במסננת דקה. אפשר להגיש מייד, בתוספת ירקות מאודים או כיסנים שונים.



חזרה