|
|
|
|
מרק חורפי מירקות כתומים
/ מיכל לוי-אלחלל
|
חומרים (8 מנות)
|
1 כף חמאה (או מרגרינה) |
2 בצלים או בצלצלי שאלוט, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות |
1 כוס יין לבן |
1 ליטר ציר עוף או בויון (אבקה בטעם מרק) |
500 גרם דלורית או דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות |
500 גרם בטטות קלופות וחתוכות לקוביות בינוניות |
3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות |
3 תפוחי אדמה בינונים, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות |
מלח |
פלפל שחור |
אופן ההכנה |
- מחממים את החמאה (או המרגרינה) בסיר, ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את היין, הציר ושאר הירוקת. מביאים לרתיחה, ומבשלים כשעה על להבה נמוכה. מסירים מהאש.
- טוחנים את המרק במעבד מזון או בבלנדר, ומעבירים את הנוזלים דרך מסננת – חזרה לסיר. מביאים לרתיחה ומתבלים במלח, בפלפל ובאגוז מוסקט. מגישים חם.
| חזרה | | |