שלח להדפסה  
מרקים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

מרק חורפי מירקות כתומים / מיכל לוי-אלחלל


חומרים (8 מנות)
1 כף חמאה (או מרגרינה)
2 בצלים או בצלצלי שאלוט, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
1 כוס יין לבן
1 ליטר ציר עוף או בויון (אבקה בטעם מרק)
500 גרם דלורית או דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות בינוניות
500 גרם בטטות קלופות וחתוכות לקוביות בינוניות
3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
3 תפוחי אדמה בינונים, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה
  1. מחממים את החמאה (או המרגרינה) בסיר, ומטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את היין, הציר ושאר הירוקת. מביאים לרתיחה, ומבשלים כשעה על להבה נמוכה. מסירים מהאש.
  2. טוחנים את המרק במעבד מזון או בבלנדר, ומעבירים את הנוזלים דרך מסננת – חזרה לסיר. מביאים לרתיחה ומתבלים במלח, בפלפל ובאגוז מוסקט. מגישים חם.

חזרה