קולי פטל
/ זיו שלף
רוטב פטל. מתאים לפבלובה, עוגות וקינוחים שונים על בסיס שוקולד, גלידה, קרפים, סלטי פירות ועוגות גבינה.
|
חומרים (10 מנות)
|
250 גרם פטל שחור או אדום, קפוא |
1/2 כוס (100 גרם) סוכר |
1/3 כוס (70 מ"ל) מים |
אופן ההכנה |
- מפשירים את הפטל ומשרים בסיר עם הסוכר והמים. מביאים לרתיחה, ומבשלים עד שהסוכר נמס לחלוטין. מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.
- מעבירים למעבד מזון או לבלנדר וטוחנים קצרות. מסננים, ומעטרים את מנות הקינוח. הרוטב נשמר במקרר כ-5 ימים ובמקפיא כחודשיים.
|
חזרה |