שלח להדפסה  
קינוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

פבלובה אישית / זיו שלף


חומרים (12 מנות)
4 חלבונים
3 כוסות סוכר
3 כפות קורנפלור
2 כפיות חומץ הדרים
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
1/2 כוס מים רותחים
להגשה:
2 מכלים שמנת מתוקה מוקצפת לקצפת יציבה
פירות העונה חתוכים
אופן ההכנה
  1. מחממים את התנור לחום נמוך (160 מעלות צלזיוס). משרטטים על נייר אפייה 12 עיגולים בקוטר 8 ס"מ ומניחים את הנייר על התחתית של תבנית התנור.
  2. שמים בקערת המערבל את החלבונים, הסוכר, הקורנפלור, החומץ, הווניל והמלח ומקציפים במהירות הגבוהה ביותר. אחרי עשר שניות מוסיפים את המים הרותחים בבת אחת, וממשיכים להקציף במהירות גבוהה כ-10 דקות, עד שנוצר קצף לבן, סמיך ודביק.
  3. מעבירים את הקצף לשק זילוף ומזלפים על נייר האפייה שבלולים צפופים בגבולות העיגולים המסומנים (כך שתתקבל צורת דיסקיות). ממשיכים ומזלפים בשולי כל דסקית דפנות בגובה 5 ס"מ, ליצירת "כוסות". אופים 7-8 דקות ומנמיכים את הטמפרטורה ל-75 מעלות. ממשיכים לאפות כ-30 דקות, עד שהשכבה החיצונית נעשית פריכה, והתוך במרקם של טופי
  4. . מניחים את כוסות המרנג במרכז צלחת הגשה וממלאים אותן בקצפת (בעזרת שק זילוף או כף). מקשטים בפירות העונה ומוסיפים את הרוטב (קולי פטל, רוטב פסיפלורה או קרמל תפוחים), אחרי שהצטנן.


חזרה