|
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
פבלובה אישית
/ זיו שלף
![](http://www.ynet.co.il/images/whitespace.gif) |
חומרים (12 מנות)
|
4 חלבונים |
3 כוסות סוכר |
3 כפות קורנפלור |
2 כפיות חומץ הדרים |
1 כפית תמצית וניל |
קורט מלח |
1/2 כוס מים רותחים |
להגשה: |
2 מכלים שמנת מתוקה מוקצפת לקצפת יציבה |
פירות העונה חתוכים |
אופן ההכנה |
- מחממים את התנור לחום נמוך (160 מעלות צלזיוס). משרטטים על נייר אפייה 12 עיגולים בקוטר 8 ס"מ ומניחים את הנייר על התחתית של תבנית התנור.
- שמים בקערת המערבל את החלבונים, הסוכר, הקורנפלור, החומץ, הווניל והמלח ומקציפים במהירות הגבוהה ביותר. אחרי עשר שניות מוסיפים את המים הרותחים בבת אחת, וממשיכים להקציף במהירות גבוהה כ-10 דקות, עד שנוצר קצף לבן, סמיך ודביק.
- מעבירים את הקצף לשק זילוף ומזלפים על נייר האפייה שבלולים צפופים בגבולות העיגולים המסומנים (כך שתתקבל צורת דיסקיות). ממשיכים ומזלפים בשולי כל דסקית דפנות בגובה 5 ס"מ, ליצירת "כוסות". אופים 7-8 דקות ומנמיכים את הטמפרטורה ל-75 מעלות. ממשיכים לאפות כ-30 דקות, עד שהשכבה החיצונית נעשית פריכה, והתוך במרקם של טופי
- . מניחים את כוסות המרנג במרכז צלחת הגשה וממלאים אותן בקצפת (בעזרת שק זילוף או כף). מקשטים בפירות העונה ומוסיפים את הרוטב (קולי פטל, רוטב פסיפלורה או קרמל תפוחים), אחרי שהצטנן.
| חזרה | | |