שלח להדפסה  
מאפים מלוחים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

ספונגוס / בת חן כהן

כדורי גבינה ותפוחי אדמה על מצע תרד


חומרים
500 גרם תרד
2 תפוחי אדמה מבושלים
200 גרם גבינה בולגרית (מליחות לפי הטעם)
100 גרם גבינת קשקבל מגוררת
150 גרם גבינת צאן רכה
2 ביצים
2 כפות פירורי לחם
מלח ופלפל לבן
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון
לציפוי:
100 גרם גבינת קשקבל מגוררת (בנוסף, לזריה על כדורי הגבינה)
אופן ההכנה
  1. מבשלים את התרד וסוחטים היטב. מועכים את תפוחי האדמה למחית ומערבבים עם הגבינות ושאר החומרים.
  2. מוסיפים חצי מתערובת הגבינות לתרד ומערבבים.
  3. משטחים את תערובת התרד בתוך תבנית מלבנית משומנת בגודל 20X30 ס"מ.
  4. מהתערובת שנותרה יוצרים כדורים בקוטר 3-4 סנטימטר ומניחים על מצע התרד.
  5. זורים את יתרת הקשקוואל על כדורי הגבינה.
  6. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות). אופים כ-25 דקות או עד שהכדורים מזהיבים והגבינה נמסה. ניתן לאכול קר או חם.

 

חזרה