שלח להדפסה  
לחם ומאפים

לחצו כאן להגדיל הטקסט לחצו כאן להגדיל הטקסט

חלת צימוקים / אריק חכימי

המתכון ל-2 חלות


חומרים
400 גרם (3 כוסות) קמח לבן
400 גרם (3 כוסות) קמח מלא
1 שקית (50 גרם) שמרים ("שמרית")
1 כף שמן
2.5 כפות דבש
1 ביצה טרופה
2 כוסות מים פושרים
3/4 כוס צימוקים שחורים קטנטנים
1.5 כפיות מלח
לקישוט:
1 ביצה טרופה
שומשום
אופן ההכנה
  1. מערבבים את שני סוגי הקמח עם השמרים. מוסיפים את השמן, הדבש והביצה ומערבבים היטב.
  2. מוסיפים את המים לאט ובהדרגה, תוך כדי לישה מתמדת, עד שמתקבל בצק רך וגמיש (לא חייבים להשתמש בכל המים). מכסים במגבת לחה ומניחים לתפיחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  3. מוסיפים את הצימוקים ולשים היטב עד שהם מתערבבים בבצק. מוסיפים את המלח ולשים במשך שש דקות. מניחים לתפיחה נוספת עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  4. מחלקים את הבצק לשניים ויוצרים כדור מכל חלק. מורחים כל אחד מהכדורים בביצה טרופה ומפזרים מלמעלה שומשום. מעבירים לתבנית משומנת ומשהים לתפיחה נוספת.
  5. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) ואופים כ-25 דקות, עד שהחלות מקבלות צבע חום זהוב, ומשמיעות צליל חלול כשמקישים עליהן.

חזרה